Încă 8.000 de doze de vaccin antigripal în Timiș

vaccinare

Ministerul Sănătății trimite, în aceste zile, către direcțiile de sănătate publică, 500.000 doze de vaccin antigripal. Pentru Timiș au fost repartizate peste 8.000 de doze, cea de-a treia tranșă din acest an.

Medicii de familie vor primi vaccinul antigripal pentru a continua imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Prima tranșă de vaccin de 5.400 de doze, din luna septembrie, a fost distribuită personalului medical. Cea de-a doua tranșă, 1.000 doze, a fost destinată copiilor din categoria de vârstă 6 luni-3 ani.

În campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății sunt imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide.

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății a achiziționat 3 milioane de doze de vaccin antigripal, o cantitate dublă față de anul trecut. Următoarea tranșă va fi livrată în prima parte a lunii noiembrie.