Încă 17 tramvaie Bozankaya vin la Timișoara în 2024. Vor fi galben-negre

bozankaya

Randare trimisă de compania Bozankaya

Compania Bozankaya continuă colaborarea cu Primăria Timișoara. Pe bani din PNRR, municipalitatea cumpără în acest an încă 17 tramvaie. În plus, e oficial: nu vor mai fi violete.

Primăria Timișoara și turcii de la Bozankaya au semnat un nou contract, pentru achiziția a 17 tramvaie. Fiecare garnitură va avea o lungime de aproximativ 30 de metri, o capacitate de 251 de locuri, podea 100% coborâtă și aer condiționat. Valoarea totală a achiziției este de aproximativ 33 milioane de euro, respectiv 1,9 milioane de euro pentru fiecare tramvai.

Potrivit contractului, toate tramvaiele vor fi livrate până la sfârșitul anului 2024. Garniturile, cumpărate din fonduri PNRR, nu vor mai fi violete, ci vor fi livrate în galben și negru. Așa cum anunțase, de altfel, primarul Dominic Fritz, în urmă cu câteva luni.

Bozankaya a livrat deja la Timișoara, în baza contractului din 2019, 21 de tramvaie. „Tramvaiul cu baterie produs de Bozankaya este un vehicul de înaltă calitate, alimentat cu baterie, care reprezintă o opțiune mai prietenoasă cu mediul în comparație cu tramvaiele obișnuite diesel sau electrice. Nu în ultimul rând, este echipat cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv motoare eficiente din punct de vedere energetic și sisteme de climatizare”, a declarat Aytunç Günay, președintele Consiliului de Administrație al companiei Bozankaya.

Culorile, bat-o vina!

Tramvaiele pot funcţiona pe baza bateriei, fără a fi conectate la reţeaua electrică, pe o distanţă de până la 70 de kilometri, cea mai mare performanță realizată până acum în istoria sistemelor de tranzit feroviar uşor.

Va exista, desigur, în continuare, dezbaterea pe culori. Asta, în condițiile în care liberalii au înaintat, încă din aprilie 2023,un proiect de HCL prin care voiau stabilirea oficială a alb-violetului pe toate mijloacele de transport în comun din Timișoara. Propunerea nu a ajuns la vot nici până acum.

About Post Author