În vizita la OZN-ul Aquatim. Poveștile apei, pe înțelesul tuturor

Vechile uzine de apă ale Timișoarei ascund povești interesante, care nu pot fi lăsate deoparte de pasionații de istoria locului. Aquatim deschide, în 1 iunie și 6 iulie, porțile vechilor stații de tratare.

Sunteți pasionat de arhitectură sau interesat de istoria orașului? Haideți sâmbătă, 1 iunie, să descoperiți povestea Uzinei de Apă nr. 1 din Ciarda Roșie iar în luna iulie, pe cea a Uzinei de Apă Industrială din cartierul Crișan. Turele de vizitare durează circa 45 de minute, intrările se fac la orele 11,30, 12,30 și 13,30. Accesul este gratuit, este permisă fotografierea, iar vizitatorii vor fi însoțiți de ghizi.

Turele sunt recomandate adulților și tinerilor peste 16 ani. Trebuie doar să vă înscrieți la numărul de telefon 0256-201.370, de luni până vineri, între orele 8 și 15, sau prin e-mail. Uzina de Apă Industrială a fost acceptată oficial în rețeaua Global Network of Water Museums (WAMU-Net), ce reunește organizații din toată lumea, prin preocuparea lor comună de a evidența importanța istorică și culturală a apei pentru omenire. WAMU-Net a fost integrată în 2018 de UNESCO Programului Hidrologic Internațional. Din rețea fac parte peste 50 de muzee din lume, care au peste 5 milioane de vizitatori pe an. Vechea Uzină de apă nr. 1 va deveni, în viitor, un muzeu al apei.

Foto: Alin Zelenco / Aquatim

About Post Author