28 octombrie 2020

În toamna lui 2021 vom avea stații de încărcare pentru mașini electrice promise în… ianuarie 2019

stații de încărcare

Anunțate încă din… ianuarie 2019, cele 16 stații de reîncărcare pentru mașini electrice, plătite de Administraţia Fondului pentru Mediu, sunt scoase abia acum la licitație. Ele vor fi gata nu mai devreme de toamna anului 2021.

La începutul lunii mai, reprezentanții PMT anunțau că primesc aproape 3 milioane de lei, prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi. Banii erau pentru amenajarea mai multor staţii de reîncărcare pentru mașini electrice. Finanțarea a fost aprobată de Administraţia Fondului pentru Mediu, pe baza unui dosar depus de primărie.

Solicitarea de finanțare a fost aprobată, zor-nevoie, într-un plen extraordinar din… ianuarie 2019. Tot atunci a fost aprobat și studiul de fezabilitate întocmit de Aquatim și donat primăriei, dar și punerea la dispoziție a terenurilor aferente celor 16 amplasamente. Era vorba despre un proiect de 4,2 milioane de lei cu TVA, cu o contribuție a primăriei de 10% din valoarea totală.

Unde vor fi stații de încărcare

Potrivit declarațiilor făcute în mai 2020, stațiile ar fi trebuit puse în funcțiune în următoarele 12 luni. Nu se va întâmpla însă asta. Proiectul și execuția acestora au fost scoase la licitație abia acum, pentru un contract cu o valabilitate de 270 de zile. Adică 9 luni. Suma maximă estimată este de 3,67 milioane de lei cu TVA. Ofertele pot fi depuse până în 2 noiembrie.

Iată unde vor fi stațiile: Bd. I.C Brătianu, Calea Aradului – strada Cugir, Piaţa Iancu Huniade, str. Acad. Alexandru Borza – str. Michelangelo, strada Martin Luther, strada Gheorghe Dima, Bd. Take Ionescu, Piaţa 700, Bd. Republicii, Bd. Revoluţiei din 1989, Splaiul Nicolae Titulescu, două pe Bd. Mihai Viteazul, strada Plauţius Andronescu, strada Aştrilor (Al. Martir Eugen Nagy), Bd. 16 Decembrie 1989/Calea Şagului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: