Hai în Codru! Trei zile de distracție și fapte bune în Pădurea Bistra

codru

Pădurea Bistra te așteaptă, spre finele lui august, la un festival altfel. Biletul tău de intrare la Codru va fi, de fapt, „certificatul de adopție” al unui copac. Și, uite așa, la doi pași de casă, te distrezi și ajuți la refacerea unui spațiu natural care are mare nevoie de asta. Sunt aici și Subcarpați, Zdob și Zdub, Fără Zahăr, sau Timpuri Noi, dar și mulți, mulți alții.

La patru kilometri de Timișoara, timp de trei zile și trei nopți, se întâmplă lucruri faine. De vineri, 23 august, și până duminică noaptea, 25, pregătește-te pentru o experiență inedită. E Codru, aflat în 2019 la prima ediție. Pădurea Bistra, situată între Timișoara, Ghiroda, Moșnița Nouă și Bucovăț, a fost grav afectată de furtuna din septembrie 2017. Festivalul s-a născut din dorința naturală de a o conserva și revitaliza.

„Cu ajutorul Asociației Pădurea Bistra și al multor oameni cu suflet bun, vor fi plantați minimum 6.000 de arbori, pentru susținerea și îmbogățirea arealului Pădurii Bistra. Scopul acestui festival este de a atrage atenția asupra valorii reprezentate de pădure în viețile locuitorilor din jurul ei, dar mai ales protejarea și conservarea patrimoniului natural al zonei. Toate fondurile obținute în urma festivalului vor fi direcționate către această cauză. Plantarea se va face în toamnă”, spun organizatorii.

Codru Fest: unde vei avea copacul tău

Ce te așteaptă aici? De exemplu, cinci zone muzicale (world, rock, hip hop, muzică electronică, reggae, cât și ansambluri locale), film sau teatru, diverse activități distractive, sportive și educative. Artiștii confirmați sunt Subcarpați, Zdob și Zdub, Laboratorium Pieśni (POL), Fără Zahăr, Timpuri Noi, Țapinarii, Corbu și Pământ. Dar e numai începutul! „În zilele ce urmează, vom anunța și alte nume din cei aproape 100 de artiști pe care-i avem în traistă (peste jumătate fiind doar muzicali)”, mai spun organizatorii.

La Codru se poate ajunge cu bicicleta, cu mașina, urmând să fie amenajată o parcare cu 1.500 de locuri, dar și cu transportul în comun: liniile de transport public M11, M29 sau M30 te lasă la maximum 1,5 km de festival. Accesul se face în baza donației pe care o faci în scopul plantării. De 50 de lei, adaugi Pădurii Bistra 2 copaci, și poți avea acces fie vineri (23 august), fie sâmbătă (24). Cu 100 de lei ești un veritabil supererou eco. Adopți 4 copaci, iar noi îți oferim acces pe ambele zile. Duminică, intrarea e liberă pentru toată lumea.

Și încă ceva: toți acești arbori îi vei putea denumi apoi, prin link-ul pe care-l vei primi. Vei putea vedea exact unde se află arborele tău, ca să poți să te duci peste ani și să te destinzi la umbra faptei bune la care ai pus umărul.

About Post Author