25 ianuarie 2021

Grădina Zoologică de la Timișoara se închide. Cerbul bolnav, ultimul animal care mai suferă acolo

grădina zoologică

Fără investiții și un proiect de dezvoltare pe termen lung, Grădina Zoologică de la Pădurea Verde nu mai poate funcționa. Primarul Dominic Fritz a anunțat închiderea acesteia în perioada următoare. O parte din animalele urmează să fie relocate. UPDATE: Cerbul bolnav a murit marți.

Cerbul bolnav de la Pădurea Verde nu este într-o stare prea bună, dar este sigur ultimul animal care mai suferă la Grădina Zoologică din Timișoara. „Starea cerbului nu este bună, este sub supraveghere medicală. Diagnosticul este «indigestie prin împăstare». Nu sunt medic veterinar, dar mă tem că pentru acest cerb speranțele nu sunt foarte mari. Nu a fost o maltratare, însă e foarte clar că situația la Grădina Zoologică nu mai poate rămâne așa”, a declarat, marți, primarul Dominic Fritz.

Parcul zoologic de la Pădurea Verde urmează să fie închis. E singura soluție logică, în actualele condiții. „Grădina Zoologică trăiește pe un buget foarte mic, de subzistență, nu există un management performant, iar îngrijirea animalelor nu este la standarde europene. Am luat decizia s-o închidem până când avem un concept de dezvoltare local, până când facem investiții majore, până când putem s-o redeschidem ca zonă educativă, ca o grădină zoologică modernă, în care animalele și bunăstarea lor sunt pe primul loc”, spune Fritz.

„Nu vreau să iau decizii din burtă”

Nu au fost stabilite încă toate detaliile și nu se știe de când se va închide efectiv parcul. Unele animale trebuie relocate, „dar toate aceste lucruri trebuie analizate cu grijă”, explică primarul. Acesta spune și că va lua legătura cu orașele înfrățite cu Timișoara, care au grădini zoologice bine puse la punct.

Cât va fi închisă Zoo Timișoara? „Rămane de stabilit prin analiza care se va face. Doar ca un termen de comparație, în Oradea, ea s-a închis în 2010, pentru o reabilitare care a durat trei ani. Nu spun că atât va dura și aici. Vreau doar să avem o grădină zoo modernă și respectuoasă cu animelele și nu vreau să iau decizii din burtă”, a conchis Dominic Fritz.

Citește și: Șase canguri de la Zoo Timișoara, uciși de câini. Pasărea Emu a scăpat

Ultimele investiții majore făcute de PMT la Grădina Zoologică de la Pădurea Verde datează de prin 2007. De atunci, aici s-au petrecut mai multe incidente, din care cele mai straniu a fost moartea, prin înecare, în 2013, a unei zebre primite donație din Cehia. Fostul primar Nicolae Robu a declarat ulterior că animalul era „hăbăuc”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: