Ghiroda, campioana tradițiilor, în Timiș. A cucerit Trofeul Lada cu Zestre

ghiroda

Ghiroda a cucerit trofeul Festivalului-Concurs Lada cu Zestre, cu o prezență cu sute de artiști, recitatori în grai bănățean, expoziții, colecții etnografice și gastronomie tradițională. În cursa pentru marele premiu au fost înscris 60 de localități.

La Festivalul-Concurs Lada cu Zestre au luat parte peste 3.500 de artiști, fiind organizate 7 spectacole folclorice și peste 50 de expoziții etnografice și de meșteșuguri tradiționale.

Sute de participanți, dansatori, soliști vocali și instrumentiști, grupuri, formații și ansambluri folclorice, tarafuri, meșteșugari, colecționari de artă populară, precum și recitatori în grai bănățean s-au prezentat în fața publicului. Zeci de gospodine au pregătit păturată pră crumpi, pită, șonc, doboș torta, crempita și alte bunătăți, după rețete transmise din generație în generație.

În total, 60 de localități din județul Timiș au vrut să demonstreze cât de bine au știut să-și păstreze tradițiile. Troful Lada cu Zestre a ajuns, în act an, la Ghiroda. Clasamentul pe localități, la categoria Laureați, este următorul: Premiul I – Giroc, Premiul II – Giarmata și Premiul III – Ghilad. Clasamentul la categoria Zestrea Timișului a fost: Premiul I –Asociația Junii Timișului, Premiul II – Checea și Premiul III – Comloșu Mare. Clasamentul detaliat îl puteți găsi AICI.

Festivalul – Concurs Lada cu Zestre s-a desfășurat în parteneriat cu primăriile și consiliile locale din județ, cu susținerea financiară a Consiliului Județean Timiș.

About Post Author