Ghilotina se întoarce pe străzile din centru. Dacă operatorii nu-și mută cablurile până la 1 noiembrie

ghilotina

Nu se știe dacă primarul Nicolae Robu își va pune din nou cască și va tăia iar cabluri, dar totul e posibil. Cert este doar că operatorii de rețele de comunicații au primit un nou ultimatum de la PMT. Trebuie să se miște repede, pentru că termenul este 1 noiembrie.

„Informăm public operatorii de reţele de comunicaţii pozate aerian pe str. 20 Decembrie 1989 – tronsonul de la bd. Vasile Pârvan până la intersecţia cu Piaţa Iancu Huniade, bd. Michelangelo – tronsonul de la Podul Michelangelo până la bd. Revoluţiei 1989, bd. I. C. Brătianu – tronsonul de la Piaţa Iancu Huniade până la bd. Revoluţiei 1989, str. C. D. Loga, bd. Regele Ferdinand şi bd. Regele Carol I că au termen până la 1 noiembrie 2019 pentru relocarea cablurilor în subteran. Dacă transferul din aerian în subteran nu va fi efectuat până la termenul limită, după această dată, cablurile rămase pe stâlpi vor fi îndepărtate”, au transmis joi, 24 octombrie, reprezentanții PMT. Potrivit acestora, există canalizaţii subterane pe toate străzile nominalizate.

Dacă locuiți în zona aflată sub avertizare și, după 1 noiembrie, veți constata că nu mai aveți internet și semnal TV, primăria vă transmite că vina este a firmelor, care au fost avertizate „în mod repetat asupra obligativităţii trecerii cablurilor în subteran”. În cazul în care vă întrebați când se va ajunge și în cartiere cu operațiunea „Ghilotina”, mai aveți un pic de așteptat. „S-a început din zona centrală, deoarece trecerea în subteran a cablurilor face parte din pregătirile Timişoarei pentru exercitarea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021 (…) După finalizarea trecerii în subteran în zona centrală, se va intra în cartiere”, mai spun cei de la PMT.

În luna martie, primarul Nicolae Robu s-a urcat el însuși într-un utilaj, și-a pus o cască de protecție și a tăiat niște cabluri. Voia să dea un exemplu personal. A reușit, în plus, să lase fără internet și unele servicii ale municipalității, dar și să intre în atenția OPC. Cablurile ar fi trebuit îngropate la Timișoara de mulți ani, dar operatorii nu s-au sinchisit de asta.

About Post Author