Garduri anti-parcare pe trotuar, în centrul Timișoarei

garduri anti-parcare

Se repară trotuarele în zona centrală și, cu această ocazie, se iau și măsuri pentru ca șoferii să nu mai „sară” bordurile. În interiorul Inelului I vor fi amplasate garduri anti-parcare, care să împiedice urcarea mașinilor.

„Am cumpărat circa 500 de «U»-uri, să le punem pe trotuare. Arată și frumos, nu mai urcă nimeni pe trotuare. Scopul este să nu dăm amenzi. Am pus deja pe str. Arieș”, a anunțat Nicolae Robu. Este doar începutul, potrivit edilului, care mai spune că aceste garduri anti-parcare vor fi puse peste tot în oraș.

Momentan, aceste garduri anti-parcare vor fi montate în zona centrală. „Le punem de îndată ce vor fi gata trotuarele, ca să le protejăm de șoferii indisciplinați. Punem și în alte zone, dar deocamdată ne concentrăm pe centru”, spun reprezentanții municipalității. Gardurile sunt zincate, înalte de 15-20 centimetri și au fost realizate de SDM. Cei de la PMT sunt convinși că ele vor fi mai eficiente decât bolarzii sau orice alte metode de blocare a șoferilor, utilizate anterior.

În această perioadă se lucrează la pavarea trotuarelor din zona centrală. Se folosesc plăci mari de pavaj, cumpărate de SDM de la o firmă din Alba Iulia, care asigură și montarea lor.

About Post Author