Gărâna Jazz Festival, la preț Early Bird. Pregătiți-vă de o nouă experiență de jazz & munte

Gărâna Jazz Festival

foto: Daniel Nechita

În cinci luni, sunteți așteptați, din nou, în Poiana Lupului. Gărâna Jazz Festival a ajuns la ediția cu numărul 28 și va oferi, din nou, patru zile cu totul speciale. Organizatorii GJF au pregătit o surpriză pentru comunitatea pe care au creat-o în acești ani.

Gărâna Jazz Festival se desfășoară în acest an în prioada 11 – 14 iulie, pe scenele din Poiana Lupului din satul Gărâna și Biserica Catolică din Văliug. Acum puteți cumpăra abonament la prețuri foarte speciale, pe modelul Early Bird. Astfel, până în 14 martie, un abonament pe toată durata festivalului va costa 400 de lei. Din 15 marti, prețul va crește la 520 lei.

Gărâna Jazz Festival, ajuns la ediția cu numărul 28, este azi unul dintre cele mai importante festivaluri de jazz open-air din Europa Centrală și de Est. El adună, în fiecare vară, mii de pasionați de muzica jazz și zeci de muzicieni excepționali din toate colțurile lumii.

Au cântat în Poiana Lupului Jan Garbarek, Youn Sun Nah, Hiromi, Eberhard Weber, Charles Lloyd, John Scofield, Jack DeJohnette, Dhafer Youssef, Anouar Brahem, Stanley Clarke, Mike Stern, Tomasz Stańko, Enrico Rava, Jean-Luc Ponty, Stanley Jordan, John Abercrombie, Miroslav Vitouš, Zakir Hussain sauTerje Rypdal.

În fiecare an sunt prezentate în jur de 20-25 de concerte, pe scena mare din Poiana Lupului și pe scena din Biserica Catolică din Văliug.

„Locul ăsta e o călătorie lungă”

„Locul ăsta are un specific clar. În primul rând e departe, e o călătorie lungă, și apoi, în mijlocul munților dai de acest grup de entuziaști, așa că și muzica devine energică și un pic aspră. Nu ai timp să te așezi, te lași purtat de val, preiei energia locului și a publicului. Apoi mai e și acest vibe de festival, lumea campează, se află aici pentru mai mult timp, există un fel de groove pozitiv și foarte tolerant. E plăcut și pentru muzicieni, e ca o petrecere, e ca o comunitate”, descria atmosfera din satul de la poalele Semenicului Wolfgang Muthspiel, laureat German Jazz Prize/2021, European Jazz Musician of the Year 2003.

Așadar, impactul pe care festivalul îl are la nivel cultural nu poate fi cuantificat în mod palpabil. Se simte însă – și se vede – valoarea comunității construite de-a lungul anilor, aceaste este un insight autentic care relevă importanța promovării jazzului, depășind aspectul muzical.

Biletele pot fi achiziționate online de pe bilete.ro.

About Post Author