Galben-negru sau alb-violet. Liberalii cer din nou rezolvarea disputei pe culori din transportul în comun

galben

Ce culoare să fie mijloacele de transport în comun din Timișoara: alb-violete sau galben-negre? O dispută mai veche, lansată odată cu intenția administrației USR, în primăvară, de aplicare a unei noi tematici cromatice, a fost adusă din nou în prim-plan de viceprimarul liberal Cosmin Tabără.

La capitolul interpelări din plenul foarte scurt d marți după-amiază, viceprimarul Cosmin Tabără a a adus în discuție un proiect lansat în luna aprilie, care cerea stabilirea clară a culorilor folosite pe tramvaie, autobuze sau troleibuze, desigur cu păstrarea alb-violetului. De atunci, proiectul a dispărut în birocrația din Primăria Timișoara. „În luna aprilie s-a depus un proiect de hotărâre privind cromatica mijloacelor de transport. Deocamdată nu a ajuns în consiliul local. Vă rog să ne spuneți dacă va fi introdus, când va fi introdus și dacă puteți estima o perioadă de timp”, a întrebat Tabără.

Primarul Dominic Fritz a urmărit în liniște ședința, fără a interveni. A făcut-o după întrebarea lui Tabără. Conform primarului, proiectul e pe undeva prin instituția de pe CD Loga 1.

„Bântuie” prin primărie

„Sunt sigur că bântuie undeva pe holurile primăriei. Bineînțeles că nu e nicio problemă să-l supunem la vot. O să mă interesez dacă are deja avize și așa mai departe”, a spus Fritz, garantând că se va interesa de problemă.

Scandalul cromatic s-a amplificat atunci când municipalitatea a publicat pe Facebook o poză „promo”, în care anunța tramvaie suplimentare, doar că acestea erau deja colorate în galben. S-a ajuns la ditamai scandalul, în dispută a intervenit chiar și Culiță Chiș. Acesta a făcut o adevărată „gherilă” informațională, a trimis comunicate de presă, spunând că nu se poate schimba culoarea tramvaielor, pentru că s-ar pierde fonduri europene.

Tramvaie galbene nu au venit, dar au venit autobuze electrice, dar primăria s-a eschivat, spunând că nu are nicio legătură cu aceasta, contractul fiind făcut de Ministerul Dezvoltării.

About Post Author