Fum în miez de noapte, la spitalul de copii. Peste 40 de micuți, evacuați / FOTO

spitalul de copii

Intervenție delicată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. Pompierii au fost chemați din cauza unui fum gros care se răspândise la primele etaje. Peste 40 de copii au fost evacuați și transferați la alte unități sanitare.

Apelul la 112 anunța o degajare de fum la primele două etaje ale uneia dintre clădirile de la spitalul de copii „Louis Țurcanu”. Pompierii s-au deplasat cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă ASAS, două autoscări S42, două ambulanțe SMURD B, o amulanță SMURD tip C, două autospeciale de transport personal și victime multiple din cadrul detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Timișoara, 2 ofițeri, 20 subofițeri.

A fost activat imediat Planul roșu de intervenție și au fost evacuați 42 de copii și 41 de părinți. Micuții au fost transferați, astfel: 17, la Sectia de Chirurgie pediatrică a aceluiași spital, dintre care un pacient intubat transferat de personalul spitalului; 16, la Maternitatea Bega, din care cinci au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului; șapte, în Sectia de prematuri a Spitalului „Louis Țurcanu”; doi, la Spitalul „Dr. Victor Babeș”, unul cu Covid și unul cu insuficiență respiratorie.

Din fericire, niciunul dintre copii nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare.

Duminică dimineață, va fi desemnată o echipă mixtă care se va deplasa la spital, pentru a stabili cauza care a dus la degajarea de fum.

About Post Author