Cauza incendiului de la spitalul de copii: un aparat defect

spitalul de copii

Incendiul de la spitalul de copii s-a produs într-o cameră tehnică de la etajul I. Cauza probabilă: defectarea unui aparat electric de purificare a aerului.

„O comisie formată din reprezentați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Banat» al județului Timiș, împreună cu echipa CFL din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, s-a deplasat la Spitalul de Copii «Louis Turcanu», pentru a stabili cauza probabilă a evenimentului din cursul nopții. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul 1, în cadrul compartimentului transplant medular. Cauza probabilă a incendiului care a dus la degajări mari de fum a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”, au transmis reprezentanții pompierilor.

Vă reamintim, noaptea trecută, peste 80 de persoane, din care mai bine de jumătate copii, au fost evacuate din spitalul de copii, după ce un fum gros a invadat primele două etaje ale secției de transplant medular. Pacienții au fost relocați și, din fericire, nu au existat victime.

Clădirea cu șase etaje, în șantier de opt ani

Noul corp de clădire al spitalului de copii este în șantier din 2014. Corpul B, cu demisol, parter și șase etaje, urmează să găzduiască șapte secții ale Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. Amplasamentul a fost predat de primărie către Prompt în mai 2014. Șantierul a început în februarie 2015. În noiembrie același an, Prompt SA a intrat în insolvență. Ulterior, a intrat pe șantier Sulfatim. Dacă ne luăm după promisiunile electorale din 2012, spitalul ar fi trebuit să fie gata în 2014.

În iunie 2022, PMT a atribuit un contract de circa șapte milioane de lei pentru lucrări suplimentare. Aceestea includ modificări ale compartimentărilor interioare și ale instalațiilor, suplimentări la instalațiile PSI, racord la rețeaua Colterm sau hidroizolație.

Clădirea este aproape gata, dar primii pacienți n-ar putea fi tratați aici mai devreme de a doua jumătate a anului 2023. Spitalul nu are dotări, a căror achiziție este estimată la 20 de milioane de euro. Banii ar trebui să vină prin PNRR, în care Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” este inclus.

About Post Author