Fritz: Vom continua reforma, cu riscul de a deranja. După ce instanța a suspendat concursul de angajare

Dominic fritz

Zeci de oameni s-au pregătit degeaba pentru un concurs de angajare care nu poate avea loc. Se întâmplă la Primăria Timișoara, care a pierdut din nou în fața sindicatului. Primarul Dominic Fritz spune că e doar o încercare de a pune bețe în roate administrației.

Așteptăm motivarea deciziei instanței și, cu siguranțã, o vom ataca. Avem obligația de a asigura continuitatea funcționării primăriei, nu în ultimul rând având în vedere că aproximativ 40 de posturi au fost vacantate în ultima jumătate de an. Contestarea acestui concurs este o dovadă clară a faptului că sindicatul dorește blocarea activității Primăriei Municipiului Timișoara, în detrimentul colegilor care încearcă să miște lucruri pentru timișoreni. Concursul a fost organizat cu acordul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Este foarte clar că trebuie să continuăm reforma pe care am început-o, chiar cu riscul de a deranja în continuare anumite interese”, a reacționat primarul Dominic Fritz.

Vă reamintim, CL Timișoara a aprobat, în iunie 2021, o nouă organigramă, care a fost contestată de unii angajați și de sindicatul din PMT. Primăria a pierdut până acum mai multe procese, organigrama fiind suspendată încă din luna august. În decembrie, PMT a scos la concurs mai multe posturi, procedura fiind contestată aproape imediat de sindicat. Care a avut din nou câștig de cauză, cel puțin temporar.

Potrivit primarului Fritz, ceea ce a deranjat sunt „încrengăturile care mulți ani au transformat aceastã administrație într-un sistem toxic, unde concursurile se dădeau de formã pentru a fi angajate diverse pile și relații”. El susține că „toate aceste lucruri sunt, însă, pe masa organelor de anchetă, iar timpul va arăta cine are dreptate”. În vară, Fritz a declarat că a identificat probleme cu unele lucrări de la concursurile de angajare, acestea fiind înlocuite.