Concursul de angajare din PMT, suspendat de instanță! Cu o zi înainte să aibă loc

abuz în serviciu

Dacă v-ați înscris la concursul de angajare organizat de Primăria Timișoara, aveți ghinion! Acesta a fost suspendat de Tribunalul Timiș, cu o zi înainte să aibă loc. La cererea Sindicatului Liber din PMT, care reprezintă mai mulți angajați.

La începutul lunii decembrie, PMT a organizat un concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 22 de funcții. Se căutau specialiști în urbanism, educație, turism, infrastructură rutieră, patrimoniu, spații verzi, comunicare și așa mai departe. Dosarele au putut fi depuse până în 21 decembrie și s-au înscris 67 de oameni pe 20 de locuri.

Doar 51 de dosare au fost declarate eligibile pentru concursul care ar fi trebuit să aibă loc marți, 11 ianuarie. Sindicatul Liber al Angajaților din PMT a depus o plângere prealabilă, cerând anularea acestui concurs, pe argumentul că „HCL 237 / 15 iunie 2021 (cea care stabilește noua organigramă a instituției – n.r.) este suspendată în prezent prin efectul sentinței civile (…) pronunțată de Tribunalul Timiș (…) definitivă prin sentința civilă pronunțată de Curtea de Apel”.

Sentința este executorie, dar nu definitivă

Procesul a avut termen luni, 10 ianuarie și… surpriză!

„Respinge excepţiile lipsei calităţii de reprezentant, lipsei interesului şi inadmisibilităţii. Admite acţiunea precizată, formulată de reclamantul Sindicat în numele reclamanţilor: Toc Mirela-Adriana, Chiş Culiţă, Crişovan Florian-Adrian, Belu Alina, Goşa Mirela, Cioca Vasile Florin Alexandru, Suciu Marius Ilie, Hoarcă Cristian, Caragiov Cristian, Aştefănoaie MioaraVasilica, Cheţa Vlad Raul, Bandrabur Andrei. Dispune suspendarea concursului de recrutare, cu proba scrisă în data de 11.01.2022, pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 22 de funcţii publice de execuţie vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului Municipiului Timişoara, până la pronunţarea instanţei de fond”, sună soluția pe scurt.

Decizia nu este definitivă, dar este executorie. Ea poate fi atacată cu recurs în 5 zile de la comunicare.

Concursul a fost organizat pe funcții publice care se regăsesc și în organigrama anterioară, iar Agenția Națională a Funcționarilor Publici a avizat procedura, concursul fiind publicat și pe site-ul acesteia.