22 ianuarie 2021

Fritz pregătește primele măsuri anti-Covid. Are deja experții care să-l ajute

Covid

Primarul ales Dominic Fritz are deja o comisie de experți care să-l sfătuiască pe tema pandemiei. El are în vedere și o strategie de testare a populației, dar și una pentru sprijinirea industriei Horeca.

Dominic Fritz va fi învestit în funcție cel mai probabil la finele acestei săptămâni. El a anunțat deja ce va face foarte repede după ce-și va prelua funcția. „Imediat va intra în funcțiune și o comisie de experți care mă va sfătui în legătură cu controlul epidemiei de COVID-19 în Timișoara. Am avut o primă întâlnire online cu ei și avem deja pe masă câteva măsuri bazate pe date epidemiologice și pe studii de impact din toate perspectivele”, a anunțat Fritz. Din comisie vor face parte conf. univ. dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, dr. Virgil Musta, sociologul Bogdan Nadolu, dr. Octavian Jurma, medic și cercetător, și Val Mureșan, manager și inginer.

„Am discutat o strategie de testare”

Primarul ales are și planuri punctuale. „Săptămâna trecută, am avut o serie de întâlniri pentru a avansa planul nostru de a combate pandemia. M-am întâlnit cu prof. univ. dr. Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie «Victor Babeș», să discutăm o strategie de testare. Am stat de vorbă cu reprezentanții Horetim și sunt hotărât să găsim soluții pentru ca această industrie să rămână în viață și în această perioadă foarte complicată. De asemenea, m-am întâlnit și cu prof. Marin Popescu, inspectorul şcolar general, pentru a-l asigura că Ppimăria va susține elevii timișoreni indiferent de scenariul epidemiologic”, a mai notat Dominic Fritz. Și președintele CJ, Alin Nica, a înființat un grup de lucru pe aceeași temă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: