FOTO. Opel în șanțul de pe bd. Cetății. Șantierul e semnalizat aproximativ

„Peisaj” mai puțin obișnuit pe bd. Cetății, unde a început șantierul de modernizare a liniilor de tramvai și a carosabilului. Un Opel Astra a plonjat direct într-un șanț săpat de muncitori. Zilele trecute, oamenii din zonă i-au atras atenția primarului Dominic Fritz că lucrările sunt prost semnalizate și s-ar putea produce incidente.

bd. Cetății

În urmă cu câteva zile, primarul Dominic Fritz s-a întâlnit cu locuitorii din zona Bogdăneștilor – Cetății, chiar la colțul de la care încep cele două șantiere. Oamenii au reclamat atunci modul în care sunt semnalizate și puse în siguranță aceste lucrări. „Cine controlează? Trăim în mizerie. Mie mi-ar fi rușine să pun firma aici, să se vadă”, spunea unul dintre ei. Edilul șef a promis că vor fi contactați reprezentanții constructorului.

O plimbare în zonă le cam dă dreptate oamenilor. Sunt șanturi adânci, protejate anemic, pe ici-pe colo, cu panglici sau semnalizate cu „piloți”, dar, dacă nu știi că e șantier și nu ești extrem de atent, s-ar putea să ai parte de surprize neplăcute. I s-a întâmplat, sâmbătă seară, și unui șofer, pe porțiunea din bd. Cetății cuprinsă între str. Gh. Lazăr și Calea Torontalului.

Omul a aterizat cu Opelul Astra pe care îl conducea în șanțul care a apărut în locul liniilor de tramvai, acum dezafectate. Foarte posibil să fi avut viteză mare și să fi pierdut controlul mașinii. Pe această porțiune din bd. Cetății nu sunt restricții de trafic auto, se circulă normal pe ambele sensuri și nici nu s-a anunțat că vor fi dezafectare liniile de tramvai. Așa că, dacă nu ești din zonă, n-ai cum să știi ce te așteaptă.

Șantierul de reabilitare a liniilor de tramvai şi modernizarea tramelor stradale pe dd. Cetăţii costă bugetul local peste 83 de milioane de lei, cu TVA, și este estimat să dureze 36 de luni, din care primele șase luni pentru proiectare. Vor lucra aici Porr Construct, în asociere cu Porr Bau GmbH (terț) și Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic România, Manro SRL cu SC Pesit Rom SRL (subcontractanți). (sursa foto: Facebook/Gabriel Toth)

About Post Author