Fostul sediu al UNPR din Piața Sf. Gheorghe va găzdui voluntarii TM2023. Dacă vor și consilierii locali

voluntari

Apartamentul din Piața Sf. Gheorghe în care era pe vremuri sediul UNPR ar putea deveni sediul departamentului de voluntari al Asociației Timișoara 2021. Trebuie să fie de acord cu acest lucru și consilierii locali. Ei vor avea această propunere pe ordinea de zi a plenului ordinar de marți.

Două spații cu o suprafață de circa 100 mp din Piața Sf. Gheorghe ar putea găzdui voluntarii implicați în proiectul Timișoara 2023. Cel puțin așa prevede un proiect de HCL datat 23 martie, care va supus la vot în plenul de marți. Nu este precizat exact spațiul, dar, din informațiile noastre, este vorba despre apartamentul de la primul etaj în care, cândva, a fost sediul organizației Timiș a defunctului partid UNPR.

La jumătatea lui februarie, Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii a solicitat „darea în folosință gratuită a spațiului cu altă destinație din Timişoara, SAD6 + ap. 6, Piața Sfântul Gheorghe nr. 4”. Cele două ar fi necesare pentru a găzdui activitatea departamentului de voluntari al asociației.

S-a evaluat, s-a repartizat

„În conformitate cu HCL nr. 441/16.10.2015 privind aprobarea regulamentului de funcționare și organizare a comisiei de analiză a spațiilor cu altă destinație decat aceea de locuință, a criteriilor de eligibilitate și selecție pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de atribuire a unui spațiu cu altă destinație decat aceea de locuință către asociații, fundații, ONG-uri, partide politice, Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii a îndeplinit criteriile de eligibilitate și selecție pentru stabilirea ordinii de prioritate. În urma evaluării, Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii a obținut 80 de puncte”, scrie în referatul proiectului de HCL.

În total, este vorba despre aproape 100 metri pătrați: peste 71 mp în SAD și ceva mai mult de 28 mp în apartamentul cu numărul 6. Spațiile vor fi date în folosință gratuită către Asociația TM2021 până la 31 decembrie 2023.

About Post Author