Floating Earth strălucește deja pe Bega / FOTO

floating earth

Impresionanta instalație Floating Earth, creată de artistul britanic Luke Jerram, luminează deja Bega, în zona Parcului Alpinet. E parte din proiectul Lights On Romania și va putea fi admirată până în 10 decembrie.

Floating Earth are un diametru de 10 metri și oferă privitorului o perspectivă inedită asupra planetei. În mijlocul agitației vieții de zi cu zi, britanicul Luke Jerram ne invită să ne oprim și să privim un spectacol fascinant care sfidează atât gravitația, cât și convențiile.

„Sunt încântați să revenim în Timișoara cu un moment artistic deosebit. Chiar dacă v-am ținut puțin în suspans, așteptarea va merita din plin. Prin Floating Earth aducem lumina și arta mai aproape de inimile voastre, transformând râul Bega într-o scenă plină de magie și conștientizare”, spune Andi Daiszler, inițiatorul Lights On Romania.

„Dacă sunteți în proiecte de mediu, s-ar putea să vedeți și să aveți o experiență diferită de cineva interesat de astronomie sau poate de unii copii care nu au văzut niciodată globul. Experiența depinde de ceea ce aduceți în fața operei de artă, în primul rând”, explică, la rândul lui, Luke Jerram.

Lights On Romania va aduce în Timișoara și trei momente muzicale în perioada 1-10 decembrie, tot în zona râului Bega.

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

About Post Author