24 octombrie 2020

FITTu’ generator de schimbare. Primul job pentru tineri în situații de risc

fitt

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) își extinde echipa. După crearea celor cinci centre de tineret în cartiere, a apărut nevoia de extindere a echipei de tineri care creează și duc mai departe #magiaFITT în aceste spații.

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) dă start proiectului FITT-up, finanțat prin Corpul European de Solidaritate. Acesta își propune să ofere tinerilor în situații de risc șansa de a dobândi experiență profesională. „Se caută tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani din Timișoara sau România, dar și din alte țări UE, care întâmpină obstacole economice, sociale, educaționale, culturale sau de alt fel și doresc să beneficieze de experiența lucrului într-un context cu și despre tineri, pentru un an, cu posibilitatea continuării după încheierea proiectului”, transmit reprezentanții FITT.

Au fost create în cadrul FITT-up șapte categorii de joburi pentru 21 de tineri – 11 din România și 10 cetățeni ai altor țări din UE. Domeniile sunt diferite: marketing și PR, resurse umane, financiar, media, artistic, producție și logistică, lucrător de tineret. Posturile create sunt destinate implementării proiectelor destinate tinerilor, dar și organizării de evenimente culturale. Tinerii se vor bucura de ajutorul unui mentor, care îi va ajuta în procesul de integrare și îi va sprijini pe tot parcursul activității.

Reorientare pe parcurs

„Prin intermediul FITT-up creștem capacitatea de funcționare a FITT și, în același timp, oferim experiența primului loc de muncă pentru 21 de tineri în situație de risc. Inițial, proiectul a fost gândit pentru asigurarea resursei umane în timpul anului de Capitală Europeană. Acum, el ne oferă posibilitatea de a construi pentru 2023”, explică Mihai Vilcea, președintele FITT.

Activitatea principală se va desfășura la Casa Tineretului și în cele cinci centre de tineret. Jobul poate fi full-time pentru cei care au finalizat studiile și au maximum 24 de ani, respectiv part-time pentru cei care încă studiază și au vârsta de maximum 30 de ani, cu un program de 5 zile pe săptămână. Cei interesați se pot înscrie până în 30 septembrie. Mai multe detalii se găsesc aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: