Festivalul național de folclor „Petrică Moise”, la ediția a doua

petrică moise

A doua ediție a Festivalului național de folclor „Petrică Moise” are loc joi, 8 iunie, de la ora 19. Îi veți putea asculta în recital, cu această ocazie, pe Sava Negrean-Brudașcu și Marcel Pavel.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sprijinul financiar al CJ Timiș, organizează și în acest an Festivalul național de folclor „Petrică Moise”. Ediția a doua va avea loc joi, 8 iunie, d la ora 19, în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

„Festivalul aduce un omagiu personalității și operei lui Petrică Moise. Bănățean mândru de originile sale și autentic în manifestare, Petrică Moise a colaborat cu cele mai cunoscute ansambluri folclorice din țară. A avut turnee în Ungaria, Austria, Germania, Franța, Italia, Elveția, Suedia, Canada, SUA și Australia, purtând mereu în suflet dragostea pentru cântecul bănățean. Și-a exprimat forța creatoare în albume pline de farmec și inspirație și a primit aplauze la scenă deschisă cu interpretări și creații originale cum ar fi «Țara mea-i Banatu’ meu», «Două vieți dac’aș avea», «Două mândre din Chișoda» sau «Lumea asta-i cum o vezi». «Țara mea-i, Banatu’ meu» a devenit, de altfel, un adevărat imn al Banatului”, transmit organizatorii.

În acest an, invitați în recital sunt Sava Negrean-Brudașcu, Constantin Enceanu, Mihaela Petrovici, Georgiana Vița, Georgiana Necșa, Ciprian Pop, Răzvan Năstăsescu, Bogdan Firu și Lavinia Buru. Invitați speciali: Marcel Pavel, Alin Stăniș și Virtuozii Banatului.

Spectacolul este prezentat de Iuliana Tudor. Acompaniamentul este asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca, iar coregrafia este semnată de Brândușa și Nicolae Stănescu. Invitațiile pot fi găsite AICI.

About Post Author