Festivalul Muzicii de Cameră, la o nouă ediție / PROGRAM

Festivalul Muzicii de Cameră

sursa foto: Julio Rionaldo / Unsplash

Festivalul Muzicii de Cameră, organizat de Facultatea de Muzică și Teatru a UVT, a ajuns la ediția cu numărul 19. Timișorenii, dar nu numai ei, sunt invitați la zeci de întâlniri spectaculoase de muzică camerală, poezie, teatru și lectură.

Festivalul Muzicii de Cameră însamnă, în acest an, evenimente organizate în sala Orpheum (sediul FMT din Piața Libertății), Sala Barocă (sediul MNART din Piața Unirii) și mansarda Bastionului Maria Theresia (sediul Muzeului Național al Banatului).

Primul concert a avut loc, de fapt, în 9 mai, la Casa Tineretului. A fost vorba despre recitalul The Romanian Flute Ensemble, din cadrul turneului ICONS – o experiență contemporană a legendelor pop-rock. Au mai avut loc, de atunci, un recital cameral susținut de stundenții clasei conf. univ. dr. Cristina Mălăncioiu, un spectacol de teatru lectură regizat de conf. univ. dr. habil. Otilia Huzum și un concert susținut de Ansamblul de alămuri Academica Brass, coordonat de lect. univ. dr. Cosmin Teodor Hărșian.

Pe durata lunii mai, studenții și cadrele didactice ale Facultății de Muzică și Teatru, elevi și profesori de la Liceul de Artă 1Ion Vidu”, dar și muzicieni consacrați vor încânta publicul timișorean cu muzică camerală, poezie, teatru și lectură.

Urmează, așadar, evenimente precum recitalul cameral interpretat de studenții clasei conf. univ. dr. Mariana Șarba (17 mai), recitalul cameral susținut de conf. univ. dr. Roxana Ardeleanu (pian), lect. univ. dr. Aura Twarowska (mezzosoprană), Székely Mártin (poezie) și Sarah Țurlui (vioară), în 22 mai, recitalul cameral susținut de studenții clasei conf. univ. dr. Ionuț Dorobanțu și recitalul de lied Sabin Păuța susținut de Adina Covaci (soprană), Cristian Ardelean (bariton) și lect. univ. dr. Silviana Ana Cîrdu (pian), în 23 mai, recitalul cameral susținut de studenții clasei prof. univ. dr. habil. Manuela Mihăilescu și cel susținut de studenții clasei conf. univ. dr. Matei Rogoz (în 26, 27 și 28 mai) sau recitalul cameral susținut de Cornelia Oncioiu (mezzosoprană) și lect. univ. dr. Aida Marc (pian), în 31 mai.

Programul integral poat fi consultat în imaginea alăturată acestui articol.

About Post Author