Festivalul Dovleacului de la Kikinda se întoarce. Atenție, Serbia e în zona roșie

festivalul dovleacului

După un an de pauză, cauzată de pandemia de Covid-19, Festivalul Dovleacului, de la Kikinda, revine cu o nouă ediție. Aceasta are loc în intervalul 9 – 12 septembrie. Vor fi concerte cu Riblja Ĉorba și Svetlana Ceca Ražnatović, dar și cu alți artiști.

„Nu există casă de la care să nu participe măcar unul dintre reprezentanți la aceste zile festive (…) Manifestarea începe de joi. Vineri, 500 de copii îmbrăcați în diferite costume de toamnă vor defila prin mijlocul orașului (…). Sâmbătă, ziua principală, începe cu un dejun bănățean. (…) Pentru că sunt foarte mulți musafiri din țările vecine, o să facem un moment european, prin care va fi prezentată fiecare țară”, spune reprezentantul Organizației Turistice din Kikinda.

Vor expoziții cu vânzare ale meșteșugarillor locale, dar și diferite concursuri. Cel mai așteptat este cel pentru desemnarea celui mai lung și mai greu dovleac. „O să aveți ocazia să-l vedeți și pe omul care a cultivat dovleacul de 636 de kg. Nu știm dacă recordul de greutate va fi depășit în acest an, dar cel de lungime, adică 3,63 metri, e foarte posibil să cadă”, spune Saşa Atanackov. reprezentantul Primăriei Kikinda.

În fiecare seară vor avea loc și concerte. Joi cântă Jadranka Jovanovici, alături de corul și orchestra Kikinda „Attendite”. Vineri e seară rock, cu Riblja Ĉorba și Kerber. Sâmbătă va concerta Svetlana Ceca Ražnatović, iar duminică, Zvonko Bogdan.

Cel mai simplu se ajunge la Kikinda prin PTF Lunga – Nakovo. Mare grijă însă! Serbia este momentan în zona roșie, ceea ce înseamnă că, dacă nu sunteți vaccinați cu schemă completă sau nu aveți o dovadă care să ateste că ați trecut prin boală nu mai demult de 180 de zile, la revenirea în România intrați automat în carantină.