Festival de coruri și interpretare, la Șag. Cu bani de la GAL Timișul de Centru

În perioada 12-13 iunie va avea loc în Șag Festivalul Național de Interpretare „Cântul Banatului”. Este vorba despre un proiect educațional pentru tineri, copii și adulți, care s-a inspirat din tradiția corală a Banatului. Cea mai veche atestare documentară a unui cor din Banat datează din 1810, la Lugoj.

GAL Timișul de Centru

„Festivalul își propune revitalizarea mișcării corale tradiționale din Banat, având ca scop principal promovarea unicității tradiției corale din această parte de țară. Festivalul este organizat de Asociația Culturală Generația Muzicii, iar finanțarea evenimentului este asigurată prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR,) prin intermediul Strategiei de Dezvoltare Locală a GAL Timișul de Centru, în cadrul Măsurii de susținere a mediului asociativ si activitățile culturale sau sportive”, transmit organizatorii.

Sunt opt secțiuni, iar cei care doresc să participe trebuie să se înscrie în grupul de Facebook Festivalul Național de Interpretare „Cântul Banatului”. Apoi sunt invitați să posteze uun video la secțiunea la care doresc să se înscrie. Cei care nu au Facebook pot obține alte detalii prin e-mail.

Secțiunile festivalului sunt: cântec coral: coruri religioase, coruri școlare, coruri moderne, grupuri vocale: grupuri muzică religioasă, grupuri muzică ușoară, ansambluri și grupuri folclorice, cântec folcloric: soliști vocali sau instrumentali, muzică etno, tradiție și modernism, cântec despre natură, cântec religios: soliști vocali,

Festivalul are loc sâmbătă, 12 iunie, de la ora 16, și duminică, 13 iunie, de la ora 14, pe terenul din curtea Școlii Gimnaziale din Șag.

Teritoriul acoperit de GAL Timişul de Centru include 15 localităţi, din care 14 localităţi (2 oraşe – Ciacova şi Buziaş şi 12 comune – Tormac, Sînmihaiu Român, Moşniţa Nouă, Niţchidorf, Şag, Parţa, Giroc, Ghiroda, Chevereşu Mare, Giulvăz, Sacoşu Turcesc şi Peciu Nou) din judeţul Timiş şi o localitate, Vermeş, din judeţul Caraş-Severin.

About Post Author