Ferestre spre alte lumi. Atelier despre cum se pregătește un scenariu, la Ceau, Cinema

Atelier

Pasionaţii de film sunt invitaţi să se înscrie la Atelierul Ceau, Cineva!, dedicat primelor etape din pregătirea unui scenariu. Acesta va fi susținut de Cristina Groşan, la cea de-a zecea ediție a Festivalului Ceau, Cinema!

În perioada 13-16 iulie, participanţii la „Atelierul Ceau, Cineva!: Ferestre spre alte lumi” vor învăţa primii paşi în scenaristică, de la cum să-şi aleagă cele mai bune idei şi până la cum să le prezinte într-un pitch şi cum să conceapă un scenariu. Ei vor avea acces la proiecţiile din programul Ceau, Cinema! şi se vor întâlni cu regizori şi producători invitaţi la festival.

Atelierul se adresează celor care vor să afle mai multe despre cum se pregăteşte un scenariu de scurtmetraj de ficțiune, indiferent dacă au sau nu experienţă în domeniul cinematografic.

Participarea la atelier este gratuită, condiția fiind ca vârsta cursantului să fie mai peste 16 ani. Vor fi aleşi 10 cursanţi. Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să completeze ACEST FORMULAR, până în data de 11 iunie.

Persoanele selectate vor fi anunţate până în 23 iunie. Prezenţa la toate întâlnirile din cadrul atelierului este o condiţie obligatorie. Festivalul nu va asigura cazare pentru persoanele selectate care nu locuiesc în Timişoara.

Cristina Groșan este o cineastă născută la Arad, activă în industriile de film maghiară și cehă. Cel mai nou film regizat de ea este „Ordinary Failures”, o dramă cu tente distopice produs între Cehia, Ungaria, Italia și Slovacia. Filmul a avut premiera în cadrul secţiunii Giornate degli Autori la Festivalul de la Veneția, în 2022, Cristina Groşan primind Premiul pentru cel mai bun regizor sub vârsta de 40 de ani.

About Post Author