Fântâna Punctelor Cardinale, la vot. Șantier, peste doi ani și cu anumite condiții / FOTO

fântâna punctelor cardinale

sursa foto: Facebook / Aquatim

Insulă de biodiversitate în inima orașului. Așa văd studenții de la UVT Fântâna Punctelor Cardinale. Ideile lor sunt puse acum în dezbaterea publicului, care poate vota până în luna octombrie. Apoi va fi făcut un proiect tehnic, iar un șantier nu va deschis înainte de 2024.

Proiectul „Reimaginarea Fântânii Punctele Cardinale ca insulă de biodiversitate” a fost propus de Aquatim SA, ca deținător al drepturilor de utilizare a acestei fântâni. UVT a răspuns acestei provocări cu o colaborare între cadrele didactice și studenți de la Arte, Chimie – Biologie – Geografie și Sociologie – Psihologie.

„Parteneriatul dintre Aquatim și UVT se concretizează într-un mod binevenit, proiectul reconfigurării Fântânii Punctele Cardinale fiind o ocazie excelentă pentru a propune un alt mod de a vedea lumea, un mod care adresează și nevoia de verde, de ecologie. UVT arată astfel care este tocmai sensul unei universități: de a provoca în mod constant comunitatea, dar și de a oferi soluții”, a spus Robert Șerban, consilier al directorului Aquatim, Ilie Vlaicu.

Șantier, cel mai devreme peste doi ani

Ideile propuse de studenți vor putea fi votate de publicul larg până în 31 octombrie. Cel care va întruni cele mai multe opțiuni pro va trece apoi în faza următoare. Adică, va fi prezentat arhitecților, proiectanților peisagiștilor și hidrotehniștilor, care vor stabili în ce măsură el poate fi pus în practică. Specialiștii de la Politehnică vor face proiectul tehnic care va sta la baza reabilitării Fântânii Punctelor Cardinale.

Șantierul nu va începe însă în niciun caz înainte de 2024 și, oricum, primăria, ca proprietar al fântânii, va trebui să găsească sursele financiare necesare pentru o astfel de investiție.

Puteți vota ideea care vă place cel mai mult AICI.

Fântâna Punctelor Cardinale, proiectată la IPROTIM, a fost construită în 1978. Are un diametru de 44 metri și inițial era vopsită în portocaliu. În 2012, ea a fost revopsită în alb și albastru, așa cum este și acum.

About Post Author