Expoziție internațională de câini, la Timișoara

câini

foto: Arhivă

Cei mai frumoși câini pot fi văzuți la finele săptămânii, la Timișoara. La Muzeul Satului de la Pădurea Verde are loc o expoziție internațională care marchează 100 de ani de la înființarea primei „asociațiuni de sporturi canine”, în 1922.

La aniversarea a 100 de ani de la înființarea primei asociații chinologice din România, la Muzeul Satului Bănățean va avea loc un eveniment unic. În perioada 6 – 8 mai, zeci de rase de câini intra într-o competiție care va atrage o mulțime de curioși, de la mic la mare.

Vor fi patru concursuri canine internationale multirasă, doua competiții de club de rasă și un târg de adopții canine. De asemenea, va putea fi văzută și o expoziție de timbre pe tema „Canis”. Intrarea este gratuită pentru pensionari, persoane cu dizabilități și copii până la 14 ani.

În 1922, la Timișoara a fost înființată prima „asociațiune de sporturi canine”, cu denumirea „Societatea câinilor de poliție pentru România”, având sediul în Palatul Weiss. În 1931, asociația și-a schimbat numele în „Societatea proprietarilor de câini de rasă din România”, iar în 1972 a fost reorganizată sub numele actual, Asociația Chinologică Română a județului Timiș.

About Post Author