Experimentul Pitești, proiecție la Cinema Victoria

experimentul pitești

sursa foto: cinemagia.ro

Filmul „Experimentul Pitești”, început în 2011 de regizoarea Victoria Baltag, este gata de a fi prezentat publicului. La Timișoara se întâmplă în 22 martie, când echipa care l-a realizat va fi prezentă la Cinema Victoria.

Filmul „Experimentul Pitesti” este primul film făcut despre ceea ce a fost, conform lui Alexandr Soljenițîn, „cel mai mare și cel mai agresiv program de spălare a creierului prin tortură din blocul de Est”. Cercetarea pentru acest lungmetraj istoric a durat peste patru ani, însă România încă mai are de documentat acest fenomen. „A fost una dintre cele mai cumplite experiențe de dezumanizare pe care le-a cunoscut epoca noastră”, spunea istoricul François Furet, membru al Academiei Franceze.

Asociația Connections vă invită miercuri, 22 martie, de la ora 20,30, la Cinema Victoria, la proiecția acestui film. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a cinematografului sau online. Proiecția va fi urmată de la o sesiune Q&A cu realizatorii filmului.

În distribuție, cu o ultimă prezență cinematografică, îl veți putea vedea și pe Ion Caramitru, susținator al acestui proiect.

About Post Author