20 ianuarie 2021

Eufonia Festival: la Timișoara, toamna începe cu muzică clasică

eufonia

Peste 20 de recitaluri, concerte educaționale, masterclass-uri pentru tineri muzicieni, conferințe, workshop-uri și intervenții de muzicoterapie. Este ediția din acest an a Eufonia Festival.

Eufonia Festival, aflat la a treia ediție, este născut din dorința Asociației Tribul Artistic, sub direcția artistică a violonistului Vlad Popescu, de a contribui la dezvoltarea unei dimensiuni cultural-educative a Banatului. MicroCosmosuri muzicale vor pulsa a viață și armonie, invitând spre visare iubitorii muzicii clasice din Timișoara, Arad, Lipova și Caransebeș. Ediția din acest an a Eufonia Festival va avea loc în perioada 13-27 septembrie. Primele concerte au fost lansate online, pe pagina de Facebook a festivalului. Pot fi cumpărate deja bilete pentru patru evenimente inedite: „Pe aripile muzicii”, „Nocturne” și „À la Roumaine” (două concerte susținute în aceeași seară).

Conferință de muzicoterapie

Eufonia aduce pe aceeași scenă artiști internaționali de renume (Rebecca Chan –vioară, Alexandru Bota – viola, Valentin Răduțiu – violoncel, Marko Zupan – flaut, Barbara Stegemann – oboi, Tomaz Mocilnik – clarinet, Andrej Zust – corn, Per Rundberg – pian). Seria de masterclass-uri dedicate tinerilor muzicieni aduce la Timișoara 42 de tineri instrumentiști, care vor urma cursuri de măiestrie interpretativă coordonate de artiștii internaționali invitați. Continuând seria recitalurilor inedite, din programul festivalului fac parte concerte educaționale dedicate copiilor din clase primare și gimnaziale.

În program sunt incluse o conferință și un workshop de muzicoterapie. Acestea se adresează educatorilor, profesorilor, pedagogilor speciali și psihologilor pentru copii cu nevoi speciale. Conferința de Muzicoterapie – Elemente de muzicoterapie pentru facilitarea comunicarii cu copii și adolescenți are loc în 14 septembrie de la ora 18. Principalul susținător al dimensiunii socio-educaționale a activităților organizate în secțiunea dedicată muzicoterapiei este Centrul Cultural German Timișoara. Sunt patru burse care pot fi accesat de specialiști. Ele pot fi solicitate prin înscrierea la workshop și anexarea unei scrisori de intenție.

***

Organizatori: Tribul Artistic, Primăria Municipiului Timișoara, Timișoara 2021 Capitală Europeana a Culturii, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Consiliul Judeţean Timiş

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: