Echipa de fotbal a UVT, în semifinalele Jocurilor Europene Universitare

uvt

Echipa de fotbal a Universității de Vest a reușit cel mai bun rezultat obținut de România la Jocurile Europene Universitare. Și competiția nu e gata încă.

Jocurile Europene Universitare se desfășoară în această perioadă în Polonia, la Lodz. După o calificare obținută în grupa B, prin victoriile împotriva Ucrainei (State University of Economics and Trade) și Germaniei (Universitatea din Tubingen), echipa UVT a învins, luni seară, cu 3-1 Norvegia (Norwegian Economics School). Cele două formații s-au întâlnit în sferturile de finală ale competiției. Timișorenii au învins prin două goluri ale lui Răzvan Pițigoi și un autogol al norvegienilor.

Calificarea în semifinala Jocurilor Europene Universitare 2022, obținută de echipa UVT, este o premieră absolută pentru România în istoria acestei competiții.

„Echipa de fotbal a Universității de Vest reprezintă cu fruntea sus România la Jocurile Europene Universitare, o competiție la care suntem mândri să ne aflăm, pentru prima dată, pentru noi, în plan european. Prin victoria împotriva reprezentativei universitare din Norvegia, UVT aduce un succes important în premieră pentru România, înscrierea între primele patru reprezentative din Europa”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

About Post Author