17 ianuarie 2021

E septembrie, e Plai. Crâmpeie de festival în pandemie / PROGRAM

plai

Plai XV durează, în acest an special, o săptămână. Dacă până acum, festivalul a adus o lume întreagă la Timișoara, de această dată e altfel. Iar fiecare zi e o celebrare a diversității locale.

Festivalul Plai, ajuns la ediția cu numărul 15, are loc în acest an în intervalul 11 – 17 septembrie. „În 2020 am gândit evenimente distanțate într-o săptămână care să aducă în prim-plan o parte din partenerii culturali din comunitatea locală. Fiecare zi din ediția acestui an este o celebrare a diversității locale. E important să ne luăm timp și să apreciem valorile și unicitatea locală, diversă și specială”, spun organizatorii.

Vor fi documentare, experiențe culinare, muzică, proiecții dancescreen, pop-up art shopping sau mindfulness. Practic, crâmpeie de Plai în mai multe locuri din oraș. Accesul este gratuit în limita locurilor alocate pentru fiecare activitate, cu respectarea măsurilor de protecție. Este nevoie de înscriere în prealabil, care se poate face aici.

Program Crâmpeie de Plai

Vineri, 11 septembrie

Parcul Scudier | PLAI Memory Lane
O călătorie printre amintirile dragi acumulate în acești 15 ani împreună!

Sâmbătă, 12 septembrie

Faber| Worldmusic Documentaries

ora 20 – Gurrumul
Un documentar lansat în 2018 la Berlin Film Festival, despre viața lui Geoffrey Gurrumul Yunupingu, una dintre cele mai apreciate voci din Australia. Nevăzător din naștere, el și-a găsit scopul prin muzică, inspirit de comunitatea sa de pe insula Elcho.

ora 21,45 – Beats of the Antonov
Documentează conflictul de pe frontul revoluționar sudanez, în regiunile Nilul Albastru și Munții Nuba, concentrându-se în special pe rolul muzicii în a ajuta comunitățile afectate să se mențină cultural și spiritual în fața conflictului în curs.

Duminică, 13 septembrie

Piața Țarcului | Squared Poets x La Două Bufnițe

ora 16 – Scoatem poezia din cutie alături de Alina Purcaru, Andrei Dósa, Sorin Gherguț și V.Leac

Luni, 14 septembrie

Parcul Scudier | Mindfulness x Sasa Bodeanu

ora 8 – Sesiune de Mindfulness dimineața la firul ierbii
ora 18 – Sesiune de Mindfulness la final de zi

Marți, 15 septembrie

Ambasada | Plai Food Encounters x Ambasada x Balamuc x ArtEncounters

ora 17 – Așa cum la fiecare ediție Plai am călătorit în diferite colțuri ale lumii prin muzică, de data aceasta o vom face cu ajutorul papilelor gustative. Ambasada ArtEncounters și Balamuc / loc de joacă ș-altele au format echipă pentru a face această călătorie culinară una de neuitat, al cărei rezultat va fi prezentat și sub forma unui documentar în această zi.

Miercuri, 16 septembrie

Faber | ArtShopping x ePRETEXT

O expoziție de poveste, care își deschide porțile ca parte din crâmpeie de Plaiși va fi găzduită timp de o lună în noua clădire Faber. Expoziția Daydreaming s-a născut dintr-o surprinzătoare mărturisire a lui Paul Gauguin: „I shut my eyes, in order to see”, aducând o poveste despre libertatea de a visa.

Daydreaming se conturează în jurul unei piese de bază: Daybed, lucrare creată de Radu Abraham într-o serie limitată, în colaborare cu 8 artiste femei care vorbesc diferit despre visare: Ana Adam, Ioana Sisea, Jesse Kase, Ioana Stanca, Oana Nastasache, Lea Rasovsky, Pusha Petrov, Jazmin Grinbaum.

Joi, 17 septembrie

Institutul Cultural Francez | Proiecții Dancescreen

ora 20 – Akram Khan – Giselle
Dacă iubiți baletul clasic, veți adora această proiecție Giselle – balet într-o coregrafie modernă cu scene răvășitoare de ansamblu sau momente soliste și duete delicate.
Spectacolul este realizat în coregrafia lui Akram Khan, muzica semnată Vincenzo Lamagna după partitura lui Adolphe Adam, costume realizate de Tim Yip, câștigător al premiului Oscar (Crouching Tiger, Hidden Dragon).

ora 21,45 – Artificial Things
O re-imaginare a unui spectacol de dans contemporan cu același titlu de Stopgap Dance Company. Filmat într-un centru comercial suburban abandonat, cu un ansamblu de dansatori care include și persoane cu dizabilități, filmul, regizat de Sophie Fiennes, explorează interdependența umană, forța și vulnerabilitatea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: