Dumbrăvița intră iar în carantină. Alături de Șag, Nițchidorf și Șandra

dumbrăvița

14 zile de carantină, pentru patru localități din Timiș. Dumbrăvița a fost… liberă doar două săptămâni, dar restricțiile se întorc acum. Intră în carantină și localitățile Șag, Nițchidorf și Șandra.

Pentru că, în ultimele 14 zile, rata de infectare la mia de locuitori în Timiș a tot crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză, în urma căreia a reieșit că localitățile Șandra și Nițchidorf, respectiv comunele Dumbrăvița și Șag au cea mai mare rată de infectare. Direcția de Sănătate Publică a făcut analiză și a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare a acestora.

INSP a avizat favorabil măsura, așa că subprefectul Mircea Băcală a convocat, marți, o ședință a CJSU, în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare pe o perioadă de 14 zile. „Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției, în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei în cele patru localități. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în ordinul șefului DSU” , a transmis Prefectura Timiș.

Dumbrăvița a intrat ultima dată în carantină în 9 ianuarie și a stat sub restricții timp de trei săptămâni. În 9 ianuarie, rata de infectare în comună era de 6,70 / 1.000 de locuitori. În 30 ianuarie, când carantina a fost ridicată, aceasta ajunsese la 6,88 / 1.000 de locuitori.

Marți, 16 februarie, ratele de infectare pentru localitățile propuse pentru carantină erau Dumbrăvița – 7,68, Nițchidorf – 10,33, Șag – 10,87 și Șandra – 7,34.