DSP a luat probe pentru detectarea de fosfină în imobilele deratizate cu substanța ucigașă

delicia gastoxin

Inspectorii Inspecției Sanitare de Stat, din cadrul DSP Timiș, au prelevat probe din imobilele în care s-a făcut dezinsecție cu Delicia Gastoxin. Urmează ca un laborator de toxicologie să determine gradul de poluare și radioactivitate al aerului din încăperi.

Echipa de control a Ministerului Sănătății trimisă la Timișoara a dispus ca DSP Timiș să intre în imobilele afectate de folosirea insecticidului identificat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș ca fiind Delicia Gastoxin. Acesta conține fosfură de aluminiu, în concentrație de 57%.

„Se prelevează probe de către inspectorii Inspecției Sanitare de Stat, din cadrul DSP Timiș, care vor ajunge într-un laborator de toxicologie, pentru a se determina dacă mai există în aer fosfina, substanță letală care a provocat decesul celor trei persoane și intoxicarea altor 88. Rezultatele vor fi comunicate Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care va dispune, în funcție de rezultatele de laborator, întoarcerea locatarilor în imobile”, a transmis Ministerul Sănătății, printr-un comunicat.

Produsul Delicia Gastoxin este certificat de Comisia Națională pentru Produse Biocide, pentru utilizare ca insecticid, folosit strict în interiorul silozurilor goale, al celulelor de depozitare goale, stive, camere de depozitare goale, alte clădiri etanșe la gaze. Este interzisă folosirea lui în spații de locuit.

About Post Author