Drumul Boilor, blocat într-un giratoriu inexistent. Fritz: E halucinant ce s-a întâmplat acolo

drumul boilor

Situația de la Drumul Boilor rămâne în continuare complicată. Asta, după ce s-a pus asfalt în zona în care șoseaua se intersectează cu viitoarea Centură de Sud, fără să existe undeva în proiect prevăzut un sens giratoriu. Fostul primar Nicolae Robu anunțase că municipalitatea își va asuma finanțarea pentru giratoriu, însă acesta nu figurează în nicio documentație.

CNAIR, care face șoseaua de centură, nu-și asumă construirea giratoriului, care ar însemna bani în plus. În aceste condiții, lucrurile sunt blocate. Primarul Dominic Fritz spune că nu a fost luată nicio decizie, dar consideră inadmisibil felul în care fosta administrație a gestionat situația. Discuțiile cu CNAIR vor continua, compania solicitând un punct de vedere oficial al PMT.

„Sunt de câteva săptămâni discuții cu CNAIR. Acum, pentru că viceprimarul Ruben Lațcău este în carantină, bolnav de COVID…. el a dus aceste discuții. Sa fiu sincer, eu personal cred ca Primăria Timișoara nu a acționat corect. Punctul de vedere al CNAIR este cel puțin legitim (…) E absolut halucinant ce s-a întâmplat acolo. E penibil, e halucinant, e o lipsă de profesionalism revoltătoare. Faptul că trebuie să ne pierdem energia și timpul cu genul ăsta de probleme nu face parte din bucuriile vieții mel”, spune primarul Dominic Fritz.

Robu, în octombrie: La Drumul Boilor nu e momentul să ne poticnim

Practic, pentru ca Drumul Boilor și Centura de Sud să poată fi folosite amândouă, trebuie făcute un sens giratoriu sau o intersecție. În octombrie, cu puțin înainte să-și încheie mandatul la PMT, Nicolae Robu anunța că sunt rezolvate problemele.

„La Drumul Boilor s-a ieșit din blocaj (…) Ce mai era de rezolvat mai era la intersecția cu Centura de Sud. S-a convenit cu CNAIR să se realizeze un sens giratoriu, mai sunt discuții acolo”, declara acesta. Robu admitea însă că nu se punea problema ca plata pentru acest sens să fie făcută de CNAIR. „S-a ieșit din resursele financiare (ale CNAIR – n.r.), pentru că au fost modificări prea multe la proiectul centurii. Nu e momentul să ne poticnim de acest impediment, indiferent cine va fi la conducerea primăriei, ca Primăria Timișoara să pună banii pentru acel giratoriu. Ar fi păcat să nu se rezolve acea problemă”, mai declara fostul primar.

La Drumul Boilor se lucrează din vara lui 2019. Șantierul ar fi trebuit să fie gata în primăvara acestui an, dar au fost probleme și cu terenul, și cu mutarea unei linii de înaltă tensiune. Drumul Boilor are aproximativ 2 kilometri, iar la finalul lucrărilor va avea două benzi de circulație, iluminat public, trotuare și piste de biciclete. Realizarea lui costă 16,38 milioane de lei, cu TVA.