Drogați la volan: ultima „modă” în Timiș

drogați

foto: Arhivă

Băuți, „fumați” și, uneori, și cu mașinile în neregulă. Așa pleacă la drum, în ultima perioadă, tot mai mulți șoferi trași pe dreapta în timpul raziilor organizate de polițiști.

În ultimul weekend, polițiștii au găsit în trafic mai mulți bărbați bănuiți de conducere sub influența substanțelor psihoactive. În noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost oprit pentru control, pe strada Arieș, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani. Șoferul avea o alcoolemie de 0.99 mg/l alcool pur în aerul expirat și, în urma testării cu aparatul DrugTest, a rezultat că ar fi consumat și substanțe psihoactive. În plus, mașina era neînmatriculată.

Tot vineri seară, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș au depistat pe strada Tudor Vladimirescu un bărbat de 27 de ani, care a ieșit și el pozitiv la testarea cu aparatul Drugtest. Sâmbătă seară, pe strada Protopop Meletie Drăghici, a fost oprit în trafic un alt tânăr de 29 de ani, și el „fumat”.

Duminică, în Giroc, Timișoara și Lugoj, au fost verificați trei bărbați, în vârstă de 22, 24 și 31 de ani, care ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive. Testarea a ieșit, de asemenea, pozitivă.

Toți au fost conduși la spital, pentru recoltarea probelor biologice, și au dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.