17 ianuarie 2021

Dr. Musta: E greu să facem deosebirea între viroze și Sars Cov2. Sfatul medicului

viroze

Se apropie sezonul rece și, deci, va crește numărul de viroze. Simptomele sunt similare cu acelea pentru Sars Cov2, iar diagnosticarea e greu de făcut. Medicii timișoreni spun că oamenii trebuie să fie mai responsabili.

România are, în această perioadă, în jur de 4.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi și nu sunt semne că numărul va scădea sau măcar că se va ajunge curând măcar într-o fază de platou. Vine însă iarna și deci vor apărea virozele de sezon. Va fi greu de făcut diferența între cele două afecțiuni, așa că va depinde, în mare parte, de responsabilitatea pacienților.

„Încep deja virozele și, bineînțeles, simptomatologia este aceeași. Nouă ne este greu să facem deosebirea între o viroză banală și Sars Cov2. Singura metodă de a pune diagnosticul corect este investigația. Noi recomandăm pacienților care au o formă ușoară de boală să se izoleze, pentru că este primul element, indiferent că ești cu gripă sau Sars Cov2, și să urmărim puțin evoluția. Noi sau medicii de familie”, explică dr. Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeș”.

În funcție de cum evoluează simptomele, se trece la pasul următor. „Dacă apar anumite semne specifice pentru Sars Cov2, cum este pierderea gustului sau a mirosului, dacă evoluează ca o infecție de căi respiratorii inferioare, recomandăm testarea” , mai spune Musta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: