Două laboratoare inteligente cu bani din PNRR, la Colegiul Național Bănățean

Colegiul Național Bănățean

foto: Arthur Lambillotte / Unsplash

Două laboratoare smart, finanțate din PNRR, vor fi construite, în următoarele 12 luni, la Colegiul Național Bănățean. Proiectul include și instruirea a aproape 100 de cadre didactice.

Colegiul Național Bănățean dă startul proiectului „Laboratoare Smart”, care se va încheia la 31 ianuarie 2025. Valoarea acestuia este de 700.545 lei, bani proveniți integral printr-un ajutor financiar nerambursabil acordat în cadrul apelului de proiecte „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ” din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Practic, în următoarele aproximativ 12 luni, la CNB trebuie înființate două laboratoare inteligente pentru matematică, fizică, biologie, informatică, limbi moderne, științe sociale, arte, robotică și elemente de programare 3D. De asemenea, trebuie instruite 97 cadre didactice.

„Învățarea digitală de calitate și inovatoare este captivantă și interactivă, completând metodele tradiționale. Proiectul oferă platforme de colaborare și abordări creative ale problemelor din viața reală în însușirea cunoștințelor și deprinderilor, dezvoltând competențele elevilor”, transmite Marius Lobază, profesor coordonator.

Se estimează că peste 900 de elevi vor avea acces anual la metode personalizate de învățare în aceste laboratoare și cel puțin 500 de elevi își vor îmbunătăți competențele digitale.

About Post Author