Două dosare de corupție in rem, la Primăria Timișoara. Unul e despre cimitire

primăria timișoara

foto: Arhivă

Două dosare de corupție în lucru, legate de activitățile de la Primăria Timișoara. Ambele sunt in rem, ceea ce înseamnă că se cercetează faptele, nu oamenii. Unul ar viza direcția de patrimoniu condusă de Florin Răvășilă. Acestea semnează din nou acte.

„Am fost înștiințat de două dosare de corupție care sunt cercetate in rem de către DNA. In rem înseamnă că deocamdată sunt cercetate faptele, nu anumite persoane. Cercetarea încearcă să stabilească cine sunt persoanele care au de a face cu astfel de fapte. Cele două dosare penale sunt în legătură cu cimitirele și cu angajări presupus ilegale în cadrul Serviciului Public de Creșe”, spune primarul Dominic Fritz. Potrivit acestuia, procedura este nepublică. „O să aflăm decât la sfârșitul acestei proceduri care, de fapt,e este concluzia DNA”, mai spune acesta.

„O să sesizeze Comisia de disciplină”

Cimitirele sunt în „ograda” Direcției Clădiri Terenuri I Est a PMT, condusă de Florin Răvășilă. Nicolae Robu, fostul primar, îi retrasese acestuia dreptul de semnătură cu câteva zile înainte de alegeri. Motivul, neconfirmat oficial, ar fi fost o reclamație de mită pentru a rezolva o licitație. Întrebat dacă a văzut înregistrările în care Răvășilă ar fi luat șpagă, Robu a declarat că „nu a avut tăria să se uite la o întregistrare în care se făceau intervenții pe un mort”!

Răvășilă semnează acum, din nou, acte. Dominic Fritz spune că nota internă emisă de fostul edil șef, prin care i-a fost retras dreptul de semnătură, nu avea valoare legală. „Am avut o discuție cu Florin Răvășilă, i-am spus că o să sesizez Comisia de disciplină. El este în continuare director și trebuie să semneze în continuare tot ce ține de rolul lui. A avut întotdeauna drept de semnătură. Din câte am înțeles, a existat o notă internă fără valoare juridică. Cât nu este suspendat și nu am deocamdată bază legală să-l suspend, are și drept de semnătură”, a mai spus primarul Timișoarei.

About Post Author