#dosztoievskij b@r/reopening. „Crimă și pedeapsă”, altfel

La 200 de ani de la nașterea lui Feodor Mihailovici Dostoievski, Compania independentă Arte-Factum dedică un laborator de introspecție teatrală pentru romanul „Crimă și pedeapsă”. O să fie un pic altfel și va avea premiera indoor în 28 iulie, în Studioul Franciscan al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

#dosztoievskij b@r/reopening

#dosztoievskij b@r/reopening este un spectacol al regizorului Levente Kocsárdi, inspirat de romanul „Crimă și pedeapsă”. Rezultat al Laboratorului de introspecție teatrală, proiect independent la a șasea ediție, derulat de Asociația Arte-Factum și condus de regizorul Levente Kocsárdi, spectacolul are, în urma unui casting deschis, o distribuție de actori din România, Serbia, Republica Moldova.

Este vorba despre Alexandru Romescu, Aida Olaru, Larisa Belcea, Korina Troća, Levente Kocsárdi, Ștefan Roman, Laura Gîrbovan, Darie Doklean, David Vicol și Alexandru Bogdan Popescu.

„destructurăm și recompunem, cu mijloace teatrale, mecanisme extreme de validare a iluziilor despre noi înșine, procese care au făcut din Rodion Romanovici Raskolnikov un ucigaș, pentru a înțelege ce mai înseamnă conștiința pentru oameni care au acum vârsta studentului Raskolnikov, cum se raportează, intim și personal, oameni de orice vârstă, astăzi, la noțiunea de conștiință. În #dosztoievskij b@r toți sunem Raskolnikov”, explică Levente Kocsárdi

Scenografia este creația arh. MC. Donici. Dramaturgia e semnată Simona Donici, contextul muzical, de Kocsárdi Levente, mișcarea scenică, de Alin Radu, iar de video-mapping: s-a ocupat Sebastian Hamburger.

Vor fi două reprezentații, în 28 și 29 iulie, de la ora 20, în Studioul Franciscan al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș. Rezervări de locuri se pot face la numărul de telefon 0752-111.807.