Dorel Cojan trebuie reangajat. Sentință definitivă în procesul cu Dominic Fritz și PMT

dorel cojan

Veste cât se poate de proastă pentru administrație Fritz. Fostul director al Poliției Locale, Dorel Cojan, a câștigat recursul în procesul intentat primarului Dominic Fritz și primăriei. Pierduse în primă instanță, dar acum are sentință definitivă și trebuie repus pe post.

„Admite recursul declarat de recurentul reclamant Cojan Dorel împotriva sentinţei civile nr. 1218/21 decembrie 2021 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosar nr. 3944/30/2021, în contradictoriu cu intimaţii pârâţi primarul municipiului Timișoara, Primăria Municipiului Timișoara prin primar și Municipiul Timișoara prin primar. Casează hotărârea recurată şi, în rejudecare, admite acţiunea (…) Dispune anularea Dispoziţiei nr.833/06.07.2021 emisă de pârâtul Primarul Municipiului Timişoara. Obligă pârâtul Primarul Municipiului Timişoara la emiterea unei dispoziţii prin care să se dispună reintegrarea reclamantului pe postul deţinut anterior emiterii dispoziţiei, dacă aceasta există în statul de funcţii al instituţiei, iar în caz contrar într-o funcţie publică echivalentă. Obligă pârâtul Primarul Municipiului Timişoara să plătească reclamantului o despăgubire egală cu diferenţa între veniturile obţinute în perioada respectivă şi cuantumul salariilor indexate, majorate şi recalculate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data încetării raportului de serviciu şi până la reintegrare. Fără cheltuieli de judecată. Definitivă” sumă decizia de vineri, 17 iunie, a Curții de Apel Timișoara.

În decembrie 2021, în primă instanță, Cojan a pierdut procesul. El solicitase anularea actului administrativ prin care nu i-a mai fost prelungit mandatul la șefia Poliției Locale. În iunie 2021, primarul Dominic Fritz decisese să delege atribuțiile de director executiv al PLT celuilalt adjunct. Între timp, a fost organizat și concurs pe post, acesta fiind câștigat, din postura de unic candidat, de Attila Hajdu.

About Post Author