Dominic Fritz, fluierat în timp ce îi înmâna lui Nicu Covaci o statuetă / VIDEO

Dominic Fritz

Primarul Dominic Fritz a fost fluierat, marţi seară, pe scena din Parcul Rozelor, la Ziua Timișoarei. El venise să ofere trupei Phoenix un trofeu, la împlinirea a 60 de ani de activitate, și a avut un singur mesaj pentru cei care îl huiduiau.

Primarul Dominic Fritz a urcat, marţi seară, pe scena din Parcul Rozelor, într-o pauză a concertului trupei Phoenix, pentru a înmâna un trofeu care să marcheze aniversarea de 60 de ani a acesteia. Din public au început însă să se audă fluierături.

„Astăzi nu facem politică, dragilor. Astăzi nu facem politică, astăzi sărbătorim pe cei care de 60 de ani ne dau bucurie, ne dau curaj şi ne dau muzică frumoasă. Mulţumim mult pentru tot ceea ce aţi făcut pentru Timişoara, ţineţi treaz spiritul Timişoarei şi pentru asta primiţi, scrie Phoenix 60, această sculptură frumoasă. La mulţi ani, Timişoarei, la mulţi ani, Phoenix”, a spus Dominic Fritz, pe scenă. Totul a durat câteva zeci de secunde. Statueta a fost realizată special, cu drujba, de sculptorul Ciprian Surulescu.

Politică de Ziua Timișoarei

Dincolo de momentul straniu în care primarul felicită o trupă care împlinește 60 de ani, iar din public se aud fluierături, în Parcul Rozelor a existat un partid care a considerat că, de Ziua Timișoarei, e cel mai bun moment să-și facă reclamă. Este vorba de AUR, ai cărei membri au putut fi văzuți, cu însemnele partidului, încă de la începutul serii, în zonă.

Ziua Timişoarei este marcată în 3 august, pentru a rememora momentul în care, în 1919, trupele românești au intrat în Timişoara, iar Banatul a intrat în graniţele României. Casa de Cultură a organizat, în acest an, mai multe concerte şi expoziţii, pe durata a trei zile. Marți seară, trupa Phoenix a susținut, alături de mai mulți invitați, un concert aniversar la 60 de ani de activitate.

About Post Author