22 ianuarie 2021

Directori de școli cu mandate expirate în Timiș. Unii vor fi înlocuiți

școli

Peste 150 de directori și directori adjuncți de școli din Timiș au mandatele expirate. Unii dintre ei vor continua, până la organizarea de concursuri. Alții vor fi înlocuiți. Inspectorul școlar general Marin Popescu explică de ce.

Sunt 128 de directori de școli și 24 de directori adjuncți de unități școlare din Timiș cărora le-a expirat mandatele de conducere. Ei au fost numiți cu începere de la 1 ianuarie 2017, direct de la Ministerul Educației. Unii vor continua pe posturi, până la organizarea unui concurs, în timp ce alții vor fi înlocuiți. Motivele sunt diferite.

„La Liceul Teoretic Baptist, directorul a fost detașat la inspectorat. La Colegiul Tehnic «Henri Coandă», directoarea a ieșit la pensie și a fost numită adjuncta. La școala din Biled, Generala 18 din Timișoara, școala gimnazială din Ghiroda și la școala gimnazială Liebling, unde directorilor le-au încetat contractele, am numit alți directori, prin inspectorat. Nominalizările au fost făcute cu avizul Consiliului de Administrație, am respectat legea. Am considerat că e nevoie de un impuls în perspectiva managerială. La Școala Gimnazială Teremia Mare, directorul nu a mai vrut un nou contract. La Școala Gimnazială «Sorin Titel», din Margina, directoarea nu mai continuă din cauza unor probleme de sănătate”, explică inspectorul școlar general Marin Popescu.

În urmă cu o săptămână, Popescu l-a schimbat din funcție și pe directorul școlii din Dumbrăvița. După un protest al părinților și o discuție cu primarul localității, ISJ a revenit asupra deciziei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: