Din nou, șantier la trotuare, prin centru. Se refac toate cele distruse, dar fără… pătrățele

Aproape miracol! Se refac trotuarele distruse din centrul Timișoarei, inclusiv cele de pe bd. Revoluției. Se va lucra și pe Loga, și pe Mihai Eminescu, unde trotuarele sunt, de prea multă vreme, după modelul „pământ pe mijloc, ceva asfalt / pavele pe lângă”.

trotuare

Trotuarele din centrul Timișoarei sunt, de aproximativ doi ani, mereu în reparații, dar nu prea. Fostul primar Nicolae Robu promitea că trotuarele din interiorul Inelului I vor fi refăcute integral. „Vom avea grijă să nu spargem trotuare unde știm că nu vom putea să reparăm. Lucrăm pe întreținere, pe reparații. Nu știu care sunt primele (trotuare care vor fi reparate – n.r), am dat undă verde pentru tot acest areal”, spunea acesta, în septembrie 2019.

Ce a urmat se știe. În primăvara lui 2020, o parte din trotuare, mai… la stradă, au fost pavate cu dale bicolore, după un model care a stârnit numeroase controverse. Celelalte căi pietonale, unele dintre ele pe străzi precum Loga, Eminescu sau Revoluției, au rămas nerefăcute, deși au fost sparte pentru introducerea cablurilor în subteran. Acum se intervine în sfârșit și pe ele.

„Se refac trotuarele în zona 700, pe Brediceanu, pe Colonel Enescu, pe Nemoianu și pe toate străzile adiacente, și în zona Loga, Eminescu și străzile dintre ele. Ulterior se va intra și pe Revoluției. Unde avem asfalt, vom merge tot pe soluție de asfalt. Unde avem pavaj, vom merge pe pavaj, să respectăm legea și să avem cu adevărat o reparație, nu o investiție mascată”, spune viceprimarul Ruben Lațcău.

Trotuarele în pătrățele rămân, cel puțin pentru moment, așa cum sunt. Abia instalat în funcție, arhitectul șef Gabriel Almăjan spunea că ar opta pentru înlocuirea lor, din mai multe motive. „Nu trebuie eu să desenez culoarea sau forma trotuarelor. Trebuie să angrenăm oameni de specialitate care să facă asta. Cel puțin din punct de vedere urbanistic-arhitectural, cred că ele nu sunt o soluție foarte bună”, afirma acesta.

Nu a fost luată o decizie în această direcție, dar lucrările la celelalte trotuare din zona centrală ar trebui să fie finalizate până în luna septembrie.

About Post Author