Despre Frâncușă, Zghihară, Busuioacă sau Fetească, la Rovinhud Wine Show

Rovinhud Wine Show

Șarbă, Plăvaie, Frâncușă, Zghihară. Dar și Busuioacă sau Fetească Neagră. Le veți putea (re)descoperi pe toate, și încă altele în plus, la o nouă ediție a Rovinhud Wine Show, dedicată vinurilor românești. Profitul organizatorilor merge, ca de obicei, către copiii cu dizabilități.

Sâmbătă, 12 noiembrie, între orele 10 și 20, are loc, la Hotel Timișoara, o nouă ediție Rovinhud Wine Show. Aceasta își propune să pună în valoare soiurile autohtone mai mult sau mai puțin cunoscute.

„De la Grasă de Cotnari din anul 1989, Busuioacă de Bohotin, Fetească Neagră la Șarbă, Plăvaie, Frâncușă, Zghihară, și multe altele, veți avea ocazia de a degusta și de a afla povestea lor direct de la vinificatorii care au avut încredere în soiurile românești și au decis să investească în ele și să le aducă recunoaștere internațională”, explică Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.

Masterclass-urile de anul acesta vor fi susținute de experți în domeniu și de vinificatori. Totul începe cu un „duel” al spumantelor din soiuri autohtone românești și maghiare prezentate de doi experți și educatori de vin recunoscuți la nivel internațional: Imre Szakács-Orha DipWSET și László Bálint IW. După aceea vinificatorii din Banat, Dealu Mare, Moldova și Szekszárd (HU) vor prezenta experiențele lor privind soiurile autohtone în cadrul a altor trei masterclassuri.

Toți experții care susțin masterclass-urile participă voluntar, la fel ca și organizatorii. Întreg profitul obținut în urma evenimentului este destinat unui fond de urgență pentru copiii cu dizabilități care au nevoie de sprijin financiar în mod urgent și neprevăzut, administrat de Fundația Rovinhud.

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.rovinhud.ro, sau la intrarea în salon, în limita locurilor disponibile. Grupurile formate din 10 persoane au acces la Sala Expo cu un bilet redus, cumpărat de la intrare.

About Post Author