Despre copilărie și memorie. Emlék, un performance care trebuie văzut

E cunoscută pentru „Sieranevada”, iar acum poate fi văzută pe o scenă de teatru. Judith State prezintă, la Timișoara, o poveste personală și fascinantă.

Teatrul Național prezintă joi, 31 octombrie, de la ora 19, în Sala Mare, spectacolul „Emlék – Amintire”, al lui Judith State. Actriță, dansatoare și coregrafă, Judith a devenit cunoscută mai ales pentru filmul lui Cristi Puiu, „Sieranevada”, rol pentru care a primit Premiul Gopo. Un performance-eveniment, „Emlék – Amintire” înseamnă, de fapt, două povești paralele transpuse în mișcare, text și muzică de Judith State și de muzicianul Radu Dumitriu. Spectatorii vor putea face o călătorie fascinantă într-o copilărie care modelează structurile vieții de adult, într-o asumată pendulare între memoria individuală și cea colectivă.

Proiectul este o producție marțiTreișpe, co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național, demarată în cadrul unei rezidențe Emotional oferită de Forum Dança, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Biletele pot fi cumpărate de la agențiile Teatrului Național (str. Mărășești nr. 2 și Parcul Civic, orar marți – duminică, orele 11-19) sau online, pe www.tntimisoara.com.

About Post Author