Desert ca în casa bunicii. Prima ediție Banat Brunch în Timiș

desert

Desert ca-n copilărie, cu lapte rece și iaurt cu prăjitură cu miere. Îl veți putea (re)găsi la Coșteiu de Sus, un sat de pe dealurile din Țara Făgetului. E prima ediție Banat Brunch în județul Timiș și puteți lua parte la ea.

Fenomenul Transylvanian Brunch, cu o istorie de peste 12 ani, a ajuns și în Banat. Prima ediție a avut loc în iunie, la Sat Batrân, în comuna Armeniș, la poalele Munților Țarcu. Au fost peste 120 de oaspeți care s-au bucurat de ospitalitatea gazdelor. Pe mesele întinse cu drag au fost mălai cu mărar, brânză și ceapă verde, pită coaptă în șpoiert, sarme cu curechi sau bonoanțe cu nucă.

Banat Brunch ajunge acum și în Timiș. Se întâmplă duminică, 7 iulie, de la ora 11, la casa Emiliei Popa, din Coșteiu de Sus. „Va fi nu doar o experiență culinară, ci una în care vor putea redescoperi copilăria la bunici, în casele unchilor și mătușilor de la sat. Dacă n-ați trăit asta, veți putea experimenta cu toate simțurile ceea ce, până acum, doar v-ați imaginat, citind cărți cu povești din satele noastre”, spune Delia Barbu, președintele Asociației pentru Promovarea Turismului Timiș.

Programul zilei include, pe lângă masa cu bucate tradiționale, cu desert ca la bunica acasă, ateliere pentru adulți și copii sau o plimbare cu tractorul în satul vecin, la bisericuța de lemn mutată din satul gazdă. Se poate face și o tură cu biciclete, iar cei curioși pot încerca să vadă cum se mulge o vacă. Toate detaliile se găsesc aici, unde vă și puteți înscrie pentru a participa la această experiență.