Deputatul Nicu Fălcoi, propunerea USR pentru CJ Timiș

nicu fălcoi

sursa foto: Facebook / Nicu Fălcoi

USR Timiș și-a desemnat candidatul pentru cursa internă din Alianța Dreapta Unită, în ceea ce privește președinția CJ. E a doua formațiune din cadrul alianței care face acest lucru, după Forța Dreptei.

„Uniunea Salvați România (USR) Timiș anunță desemnarea domnului Nicu Fălcoi candidat al partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Această nominalizare vine în urma unui proces democratic de vot intern care s-a desfășurat sâmbătă. Experiența sa în serviciul militar și ulterior în serviciul public ca parlamentar și ca vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO îl face candidatul potrivit pentru a conduce Consiliul Județean Timiș”, a transmis, duminică USR Timiș.

Nu se specifică, așa cum a devenit deja obișnuință, câți oameni au votat pentru această nominalizare. În USR Timiș sunt voci car spun că în filială nu mai poat fi vorba de democrație și că deciziile importante sunt luate dinainte, fără consultarea membrilor simpli.

La Primăria Timișoara e altfel

USR candidează pentru Consiliul Județean Timiș în Alianța Dreapta Unită, alături de Forța Dreptei și PMP. Fiecare formațiune își va desemna un candidat intern, iar apoi se va decide în alianță cine va apărea pe buletinele de vot. Forța Dreptei îl susține pe deputatul Claudiu Chira.

Strict pe Timișoara va fi un pic altfel. Candidații la primărie și consiliul local vor fi grupați în Alianța Timișoara Unită. Aceasta este formată din USR, PMP și Forța Dreptei, cărora li se alătură UDMR și Partidul Liberal Timiș, înființat de Raul Ambruș. Această alianță este susținută și de Forumul Democrat al Germanilor din România și de Uniunea Bulgarilor din Banat. Candidatul la Primăria Timișoara este Dominic Fritz.

About Post Author