S-a lansat Alianța Timișoara Unită. Dominic Fritz candidează și la consiliul local

timișoara unită

Alianța Timișoara Unită este structura care îl va susține în 9 iunie pe Dominic Fritz, care încearcă să obțină al doilea mandat ca primar. La CJ Timiș se va rămâne în formula tripartită din Alianța Dreapta Unită.

Alianța Timișoara Unită este compusă din USR, Forța Dreptei, PMP, Partidul Liberal Timiș și UDMR, cu susținerea Forumul Democrat al Germanilor din România și Uniunea Bulgarilor din Banat. Partidul Liberal Timiș este, de fapt, platforma politică a consilierului local Raul Ambruș, exclus din PNL. Cele cinci formațiuni au semnat joi Pactul pentru Timișoara.

„Sunt trei pericole mari cu care ne confruntăm în Timișoara și în țară. Primul este un proiect de restaurație a fostului primar Nicolae Robu, susținut de mai multe clanuri care au pierdut accesul la resurse și la putere, un proiect care nu are o viziune pentru viitorul Timișoarei, care vrea să ne întoarcă în trecut. Un proiect care caută răzbunare și care va întoarce Timișoara în timp, dacă va avea succes. Al doilea pericol este cel al extremismului, pericolul celor care vor din nou să ne luptăm pentru granițele trecute, să devenim cu toții omogeni și care sunt susținuți de împăratul Rusiei Vladimir Putin. Acest pericol reprezentat de partidele AUR și SOS România este și pentru Timișoara, mai ales pentru Timișoara multiculturală. Și al treilea pericol este încercarea de a pune mâna pe toată puterea în stat din partea unui nou partid unic PSD-PNL”, a explicat Dominic Fritz.

„Am semnat cu inima deschisă acest protocol. Timișoara nu poate fi condusă de un primar garantat de pesediști; de 17 ani lupt împotriva pesedismului, nu aș vrea să se instaureze și în Timișoara. E singura opțiune viabilă pentru toți cei de dreapta, pentru liberalii din Timișoara, inclusiv ca să scape de umilința de a vota o listă pe care se află Manda, Tudose, Grapini”, a declarat, la rândul lui, deputatul Claudiu Chira, președintele Forța Dreptei Timiș, și el plcat din PNL, partid de pe listele căruia a intrat în parlament.

La CJ nu va fi extinsă alianța

Spre deosebire d fostul primar Nicolae Robu, care nu a candidat decât pentru acest post, Dominic Fritz va apărea și pe lista pentru CL Timișoara, al cărei prime locuri vor ocupate de USR-iști.

„Voi deschide lista pentru Consiliul Local Timișoara, să dăm un semnal de unitate. Al doilea loc va fi ocupat de Paula Romocean, președinta USR Timișoara, și pe locul trei va fi Ruben Lațcău, actualul viceprimar. (…) Pe locul 7 va fi un candidat al Partidului Liberal Timiș, pe locul 8 va fi un candidat al PMP, pe 9 – al UDMR și pe 10 – al Forța Dreptei”, a explicat Fritz.

Pentru Consiliul Județean Timiș se va merge în formula națională, Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei își vor stabili intern câte un candidat, apoi alianța va decide cine va intra în cursa pentru președinția administrației județene. FD-ul l-a desemnat deja pe Claudiu Chira.

„Această alianță este doar pentru Timișoara, pentru alegerile la primărie și la consiliul local. La consiliul județean vom candida în formulă de Alianța Dreapta Unită, la fel ca la europarlamentare. UDMR va avea o proprie listă la consiliul județean, la fel ca la europarlamentare”, a mai spus Dominic Fritz.

About Post Author