Demisie din USR. Singurul consilier local din Șag al partidului fusese dat afară în martie

cristian răducă

Președintele filialei USR Șag, Cristian Răducă, și-a dat demisia din partid. Acesta acuză „dubla măsură (…) și lipsa crasă de viziune politică a actualei conduceri a USR, atât la nivel național, cât și local”. Răducă provenea din PLUS și fusese exclus din USR în luna martie.

„Am pus punct unui capitol din viața mea politică: nu mai sunt nici membru al USR, nici președintele filialei Șag (…) Am coordonat departamentul de comunicare pe parcursul a trei seturi de alegeri în cadrul alianței județene – locale, parlamentare și prezidențiale – și m-am implicat total în activitatea mea locală, ca și consilier. În tot acest timp mi-am asumat propuneri de proiecte, unele dintre ele cu aplicabilitate la nivel de municipiu sau județ. Cu toate acestea, în momentele în care am combătut anumite idei sau direcții pe care USR Timiș și le-a asumat, am fost ironizat, marginalizat și, ulterior, exclus”, a transmis Cristian Răducă.

„Refuz să mai fiu asociat cu lipsa de eficiență a administrației locale din municipiu, cu dubla măsură în ceea ce privește politica (vezi cazul senatorului fără diplomă al USR Timiș, în contra-partidă cu declarațiile naționale cu privire la plagiat și educație!) și cu lipsa crasă de viziune politică a actualei conduceri a USR, atât la nivel național, cât și local! Pentru partidul pe care l-am reprezentat a devenit mai important să arate cu degetul inamicii mai mult sau mai puțin reali, în timp ce refuză să creeze punți de comunicare cu partenerii locali. Toate acestea generează o continuă stare de agresivitate la nivelul membrilor și împiedică implementarea unor proiecte esențiale pentru Timiș sau Timișoara”, continuă acesta.

Foștii „plusiști”, dați afară pe capete

De fapt, în luna martie, Biroul Județean USR Timiș a decis excluderea din partid a lui Cosmin Herman, de la Variaș) și a lui Cristian Răducă. Acesta era singurul consilier local al USR în Șag. În februarie fuseseră excluși Raul Olajos, Bianca Luca și Dănuț Tămaș. La fel ca Răducă, ceilalți patru fuseseră membri PLUS.

Și Andrei Meșter, tot de la PLUS, a fost exclus din partid, însă face parte în continuare din CL Timișoara, pentru că a decis să apeleze la justiție.

About Post Author