21 ianuarie 2021

De la Airbus și Tiguan, la primărie. Ovidiu Ciurdar, noul consilier al lui Nicolae Robu

ciurdar

Locul lui Cătălin Iapă în echipa de consilieri personali a lui Nicolae Robu s-a ocupat. Ovidiu Ciurdar are 30 de ani, este „familist convins”, inginer în mecatronică și se va înscrie și în PNL. El a renunțat la un job într-o multinațională fiindcă îi plac proiectele de anvergură.

Primarul Nicolae Robu are un nou consilier personal. Rămăsese fără niciunul, după plecarea lui Cătălin Iapă la Ministerul Dezvoltării, ca secretar de stat. Edilul și-a prezentat noul colaborator. Este vorba despre Ovidiu Ciurdar, care a renunțat la multinaționale pentru administrație locală.

„Am 30 de ani, sunt un familist convins (..) Am onoarea să fiu parte din stafful primăriei, sunt absolvent al Facultății de Mecatronică, încheind studiile cu un master. În timpul facultății am accesat o serie de programe Erasmus și o parte din facultate am făcut-o în Germania. (…) Am fost implicat în Germania în echipa de reproiectare a aripii de Airbus A320. Ulterior mi-am continuat viața profesională, 7 ani, în industria automotive. Am început ca inginer de producție în cadrul companiei Hella, iar ulterior am continuat pe partea de dezvoltare. (…) Proiectul meu de suflet sunt airbagurile de la Tiguan”, a spus noul consilier.

Ultimul său loc de muncă, înainte de a veni la primărie, a fost la un producător de piese pentru industria auto. „Am fost responsabil la TRW de îmbrăcarea volanelor de piele, am coordonat în jur de 1.600 de oameni”, susține Ciurdar. De ce a plecat acolo? „Sunt o persoană activă. Îmi plac proiectele de anvergură mare. De aceea am ales să renunț la comfortul financiar dat de domeniul automotive și m-am alăturat echipei PMT”, a explicat el. Ovidiu Ciurdar se va ocupa de proiectele de dezvoltare pe fonduri europene. Înainte însă, va urma o perioadă în care o să învățe „cum funcționează această instituție”.

Robu îl cunoaște de când era student

Primarul Robu spune că îl cunoaște de când era student. „Are aprecierea mea, de aceea l-am și cooptat în echipă. Aș mai adăuga la prezentarea pe care a făcut-o că nu oricine intră în echipa mea. Atâta tot că unii pe care nu-i duce mintea prea mult îi permit să-i împroaște cu noroi. Am fost și pe șantiere cu Ovidiu și, așa cum spunea și el, s-a și implicat prin contact în proiectele pe fonduri europene gestionate de Direcția de Dezvoltare. I-am făcut personal un instructaj tehnic”, a declarat edilul.

Întrebat dacă noul său consilier este membru PNL, Robu a spus că nu l-a întrebat. „Începând de acum o să fiu”, a replicat Ovidiu Ciurdar. „Vrea să se implice și la partid. Asta nu face decât să-i adauge o calitate. A fi membru PNL este o calitate, nicidecum ceva de blamat. PNL a lăsat urme adânci, pozitive, evident, în istoria acestui popor. Numai niște oameni inculți nu știu asta și nu respectă asta”, a conchis primarul Timișoarei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: